Vemod, milstolpe och röj

Vädret de senaste dagarna har varit underbart. Stor del av tiden har spenderats utomhus med altanhäng, lek i trädgården och promenader. Det har blivit en hel del steg på fitbiten och jag har även dragit på mig skoskav, mina fötter är inte riktigt kompatibla med skor. Så många måltider som möjligt har intagits ute, och idag hade jag ett zoommöte ute på altanen. Det känns verkligen vemodigt att gå tillbaka till jobbet imorgon inte kunna njuta en till dag av det härliga vädret.

Skrivstund utomhus på framsidan.

Idag nådde även mitt nya manus sin första milstole på 10 000 ord, och jag har insett att detta kommer bli det längsta råmanuset jag skrivit hittills då jag beräknar att det kommer landa på 90 000 ord när historien är satt. Det kommer med andra ord finnas en del att arbeta med framöver. Joakim har haft fullt upp att arbeta ute i garaget och jag och barnen tog en runda till återvinningsstationen för att bli av med sorteringen här hemma och har även påbörjat utrensning i garderoberna på saker vi inte längre behöver. Lite saker har åkt upp på tradera och mer kommer det bli framöver. Det är så skönt att göra sådana röj, men sen ska man bli av med sakerna också.

Vi har börjat diskutera våra semesterplaner. Än så länge har vi inget bestämt, både skönt och lite konstigt men det är några veckor kvar tills det är dags. Har ni bestämt vad ni ska göra på semestern? Hur lång tid har ni kvar tills dess?

14 thoughts on “Vemod, milstolpe och röj

Add yours

  1. Då kommer du ha en hel del att göra med manuset men det låter spännande. Här har vi en resa till norge inplanerad i början på juli. Sedan får vi se vad det blir. Men i Norge blir vi nog 2v. Kram

  2. Underbart med vädret! Var väldigt varmt här idag också, så skönt med sommar 🤗 Grattis till 10.000 ord! Håller också på med rensning, skönt att bli av med massa grejer som bara ligger 😊

  3. Jag har 2 dagar kvar innan semester, har aldrig någonsin haft så här tidigt semester förut. Det enda planeringen är en tripp till Blekinge o Öland för oss detta år. Ser verkligen fram emot detta.

  4. Låter som riktigt sköna dagar och en skrivstund utomhus är aldrig fel. Hellre för mycket ord än får få brukar jag tänka när jag skriver manus. På något sätt är det enklare att stryka än att fylla ut med kapitel tycker jag. Grym milstolpe att passera.

    1. Ja, det kan jag hålla med dig om. Just nu är det mest fokus på att få ner handlingen och sedan kommer jag köra en mer gestaltningsomgång där jag broderar ut mer.

  5. Vår sommar är faktiskt ganska planerad, det blir av någon konstig anledning alltid fullt i kalendern 🙂 Har möjlighet att jobba mkt hemifrån och iom att vi har eget företag kan jag vara mycket ledig. Jobbar någon timme på morgonen när kidsen tar det lugnt och sedan är jag ledig även om jag svarar på mail eller i telefon vid behov.

  6. Det kommer alltså bli en tjock bok när den är klar? Det är ju så skönt att rensa och slänga saker. Känns bra i kroppen efteråt 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: