Tur i blåbärsskogen och trädgårdslandet börjar leverera!

Idag visade det sig att även Wilhelm har åkt på ögoninflammation. Men båda barnen var pigga och även om det fortfarande rev ordentligt i halsen så kliade rastlösheten i kroppen. Joakim fick till och med ett ryck och städade ur kylskåpet efter frukost. Under förmiddagen satte vi oss i bilen och åkte ut för att leta lite blåbär. Vi tog oss bort till Storsjön och där kunde vi plocka på oss 3 liter bär och Melissa och jag plockade även lite blommor Det blev en fika nere vid vattnet innan vi plockade en liten stund till innan vi åkte hem och åt lunch.

Efter lunch och Wilhelm var lagd för lunchvila satte vi oss på altanen och rensade bären. När vi ändå hade ångan uppe fortsatte vi i trädgården med att skörda av en del oregano, dragon och citronmeliss som nu är på torkning. Gallring bland morötterna blev av, de där små morötterna är så smakrika och goda. Nästan bättre än de stora om du frågar mig, så under eftermiddagen har det knaprats en hel del. Några av potatisarna fick följa med in när vi grävde i jorden för att se om det hade vuxit något därunder jorden. Väl inne igen slängde jag ihop en pesto på morotsblasten, så nästa vecka får det bli lite mat som passar ihop med den!

Efter en lässtund i solen, promenad och en god kvällsmat så är jag rätt mör och det ska bli riktigt skönt med en lugn kväll. Märks att kroppen inte är helt som den ska men är ändå riktigt nöjd med dagen!

Hur har er lördag varit?

One thought on “Tur i blåbärsskogen och trädgårdslandet börjar leverera!

Add yours

  1. Så gott med massa blåbär. Det går alltid hem. Stackars liten som också åkt på ögoninflammation. Det kan ju både svida och klia. Hoppas det går över fort.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: