Projekt hundgård, manusflyt och oas

Idag var den första officiella semesterdagen för min del. Vet inte direkt om semesterkänslan har infunnit sig än men den kommer nog. Barnen är bättre och vi passade på att åka till K-rauta och handlade lite reglar och trall. Melissa fick även hjälpa till uppe på släpet när vi lastade. Under eftermiddagen har Joakim även hunnit slå ner reglarna i marken och därmed har projekt hundgård dragit igång. Vi behöver ha en plats utomhus där Bartolo kan vara ett par timmar om vi är iväg och han inte kan följa med. Så det är ett av sommarens projekt, och nu har vi bestämt hur den ska se ut så det var lika bra att sätta igång direkt.

Jag jobbar på med korrekturen för min kommande bok, har som sagt godkänt alla förändringar men nu lyssnar jag igenom för att se om något mer behöver justeras. Men gud vad trött hjärnan blir av att fokusera på det sättet. Det går bara ta något kapitel i taget sedan behövs en paus för att återta fokuset. Snart har jag gått igenom halva boken och det känns faktiskt väldigt bra för stunden. Och korrekturläsningen för även med sig andra fördelar, som att min hjärna bara vill sätta sig ner och få skriva istället. Vips hade det pågående manuset ökat med 1300 ord – den har ett riktigt flyt just nu.

Annars har dagen löpt på i sina vanliga rutiner med promenader, sovstunder och lek. Kvällen spenderades som de flesta andra när vädret är på vår sida. Ute på framsidan i solen, som jag älskar vårt trädäck där. Det är lite av en avkopplande oas. Perfekt plats att skriva, läsa och bara sitta och prata. Men nu när solen försvunnit bakom de andra husen jag vi flyttat oss vidare in till soffan.

Hur har er start på veckan varit?

4 thoughts on “Projekt hundgård, manusflyt och oas

Add yours

  1. Har ju jobbat hela helgen så var rätt så mör igår. Däremot var jag nere på gården ett par timmar i går eftermiddag. Alltid lika trevligt tycker jag. Härligt då man får ett flyt i det man ska göra, och är allt impad av allt ni hinner med. Ni kanske har fler timmar på ert dygn? 🙂

  2. Tycker det är så härligt att få följa din skrivresa mot utgivning. Det är ett stor jobb du gör som sträcker sig långt bort från det romantiserade skrivandet.

  3. puh! redigeringar av manus är det värsta jag vet, fruktansvärt tråkigt och drygt, men när det väl är klart kan man luta sig tillbaka och känna sig nöjd.. roligt att skriva böcker men manus är mindre kul att arbeta med..

  4. Va roligt att få bygga en plats åt han och han känner nog att det är till han o är glad för det 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: