Soltält, gräsklippning och grillkväll

Igår spenderades mestadels av dagen utomhus. Solen sken och därför var det en perfekt dag för att testa sätta upp soltältet som vi införskaffat för barnen. Vi valde platsen högst upp på kullen med utsikt in i skogen. Tältet var smidigt att sätta upp och dessutom kändes det större än vad vi först trodde. När tältet var uppe så blev det en liten picknick där inne med frukt, saft och grötmuffins till barnen.

Efter lunch blev det en promenad med Bartolo, sedan fick Wilhelm sova för efter och Melissa och Joakim bosatte i soltältet medan jag klippte gräset. Jag fick dessutom låna hans hörselkåpor med Bluetooth så jag kunde ha en ljudbok som sällskap, perfekt om ni frågar mig. Varmt och svettigt var det och efteråt blev det glass, givetvis i soltältet.

Vid 17 gav vi oss över till grannarna för grillkväll. Melissa lekte på med deras dotter, hoppade studsmatta och cyklade runt. Deras son pendlade lite mellan att leka med tjejerna och att sitta och prata med oss vuxna. Härligt när barnen kommer upp i den åldern så de tycker det är kul att sitta och prata också. Så himla kul hade dem, och vi också. God mat, gott vin och roligt sällskap. Efter Wilhelm ätit klart så gick jag hem och la honom, smidigt när det bara var att gå över gatan. Öppnade hans fönster så att vi skulle kunna höra honom, och sedan var det tillbaka till trevligheterna. Underbart att kunna sitta ute, men när solen försvann bakom husen flyttade vi in där kvällen fortsatte. Det blev en sen kväll, Melissa har aldrig varit uppe så sent hon och jag var förvånad att hon inte däckade i deras soffa på slutet. Men det tog inte många minuter innan hon somnade när vi kom hem.

Idag blev det sovmorgon, långpromenad på förmiddagen och under eftermiddagen håller jag tummarna för att få sitta en stund med korrekturläsningen. Vad är era planer för dagen?

6 thoughts on “Soltält, gräsklippning och grillkväll

Add yours

  1. låter som en trevlig och mysig dag, kul med en mini picnic för de små, det är toppen när de är mindre för då är det inte lika svårt att välja aktiviteter och de blir nöjda och glada ändå..

  2. Så mysigt med picknick och perfekt också med sådana tält för barnen så att de kommer bort från solen. Ohh gott det lät med att grilla tillsammans med grannarna =D

  3. Meeen så myssigt. Jag o mina syskon brukade sova i vårat fyrmanna tält när vi var barn och ha det på tomten. Länge sen man tältade men det ser så himla myssigt ut 🙂

  4. Låter som en härlig dag!
    Soltält till barnen är så smart! Det fanns inte när mina barn var små eller fanns kanske det gjorde men det var inget som var vanligt. När vi var vid havet i förrgår så var där en familj med småbarn, de hade ett parasoll som blåste iväg. Där hade ett soltält varit perfekt!
    Kram

  5. Lurarna är konstant i öronen på mig denna sommar. Lite för ofta så till den graden att nära och kära börjar tröttna på att jag ständigt svarar att jag bara ska stänga av.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: