Kojbygge, hemgjord pesto och trappa

Efter frukost blev det en promenad förbi återvinningsstationen och sedan blev det lek här hemma. Joakim var sliten efter att ha sovit dåligt inatt så han tog det lugnt medan barnen fick rita och måla en stund och sedan blev det kojbygge.

Till lunch testade vi vår hemgjorda pesto som vi gjorde på blasten av våra gallrade morötter. Så det blev en pestopasta med champinjoner och skinka. Det är första gången som vi gjorde egen pesto, och det blev riktigt gott. Vi kommer nog att modifiera receptet lite för att det ska få lite mer smak. Så nu vet vi vad vi ska göra med morotsblasten framöver.

Efter lunch var det baddags, efter det ville Wilhelm sova en stund och Melissa och Joakim tog det lugnt framför tv:n och jag kunde hålla på med mitt skrivande. Sedan blev det mellanmål och en promenad som i vanlig ordning slutade inne i trädgård med att smultronplockning. Arbetet med hundgården går framåt och igår byggde Joakim en trappa upp till vattentankarna där Bartolo får ett litet utkiksdäck tror den här hundgården kommer att bli suverän! Melissa har också godkänt trappan.

Manuset har åkt tillbaka till förlaget!

Det var med skräckblandad förtjusning som jag blev klar med genomgången av min debutroman “Ett illegitimt barn”. Jag har gått igenom korrekturläsarens ändringar och kommentarer, och lyssnat igenom hela manuset. Och på eftermiddagen åkte det tillbaka till förlaget, och kroppen är fylld med ett virrvarr av känslor. Lycka över att boken snart är färdig och att det börjar närma sig att få hålla i den i handen, en lättnad över att allt arbete med den snart är klart och samtidigt som jag är spänd och förväntansfull över att andra ska läsa den så kommer oron och tvivlet – kommer folk gilla den, har jag verkligen gjort allt jag kunnat? Vet att det kommer slinka igenom litet fel här och där för det är omöjligt att få bort vartenda ett. Men att få höra folks åsikter om ens verk sen är skrämmande. Men nu får jag lägga de tankarna åt sidan och njuta av att jag har fått iväg manuset.

Hur har er torsdag varit?

13 thoughts on “Kojbygge, hemgjord pesto och trappa

Add yours

 1. Härlig dag ni fick, och ni verkar alltid ha så mycket på gång. Egengjord pesto lät gott. Ha nog aldrig tänkt på att blasten till morötter gick att använda på det sättet.

 2. Klart det är läskigt att låta andra läsa sin allra första bok, men tycker förläggaren att det är värt att satsa på dej så får du försöka lita på det. De hade ju inte gjort det om de inte trott på dej 🙂

 3. Alltid roligt när man börjar bli klar med en bok, Sj håller jag på med ett nytt bokprojekt som är en blivande deckarserie och det är roligt att skriva, dock mycket jobb kvar innan manusen är klara och sedan ska dessa bli godkända också.. Men från att mest ha funderat på vilken sorts bok jag vil skriva till att faktiskt ha en ide att bygga böckerna kring är ett stort steg framåt. den där hundgården ser ut att bli något andra hundar i grannskapet kommer bli avundsjuka på

 4. Men oh va häftigt! Snart har du din bok i handen. Det är stort!
  Så fin hundgården verkar bli! Kul med utkiksplatsen, det brukar hundar gilla att ha.
  Kram

 5. Tänk att det alltid är så kul att bygga koja när man är liten 🙂
  Såå spännande med din bok! Det känns som om du har en massa olika manus på gång nu!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: