Abrupt morgon, lekparkshäng och nytt jobb

Dagen började lite tidigare än planerat idag. Tanken var en sovmorgon utan några klockor ställda men vid klockan sju ringde Joakims mobil. Det var chauffören från DHL som skulle lämna hans nya cnc-svarv som meddelade att han skulle komma om cirka en timme. Jag passade på att läsa lite i sängen när jag ändå var vaken och när Joakim gick upp följde jag med. Fixade lite med datorn innan jag gick och väckte barnen så de skulle få se grävmaskinen som hjälpte till att lufta in maskinen. Populärt hos både Melissa och Wilhelm. Efter frukost blev det en promenad som avslutades i lekparken. Barnen gungade och åkte rutschkana, och Bartolo hade utkik från bordet. När han kom till oss för snart ett år sedan klarade han knappt att vara bunden någonstans, han fick panik. Nu är det inga problem att vara fast vid bordet i lekparken utan han sitter eller ligger bara tittar på, njuter av lugnet och av att få vara med.

Nytt jobb

Idag skrev Joakim på kontraktet för sitt nya jobb. Första september kommer han börja jobba på Rise som forsknings- och utvecklingsingenjör. Han kommer fortfarande ha sitt eget företag men göra det på en mindre skala, mer utav en hobbyverksamhet. Han ville inte missa chansen när det här jobbet kom ut och det ska samtidigt bli skönt att slippa stressen att jaga jobb som det är som egenföretagare.

Eftermiddagen gick i ett lugnare tecken. Melissa fick titta lite på film medan jag skrev en stund och Joakim fixade lite med sin nya maskin. När Wilhelm vaknat igen blev det promenad, vi passade på att lämna och hämta lite paket och när vi kom hem fick Melissa köra lite med sin bil utomhus. Kvällen avslutades med grillat och nu har vi intagit soffan för lite fredagsmys.

4 thoughts on “Abrupt morgon, lekparkshäng och nytt jobb

Add yours

  1. Oh vilken hemsk väckning. Nu behövde förvisso inte du gå ut och möta upp DHL men ändå. Drygt att bli väckt så.
    Låter som en skön dag trots uppväckningen.

  2. Grattis till nya jobbet. Ja det kan vara tufft att vara egen, men kul att han har kvar företaget ändå fast i mindre skala. Det är ju både för och nackdelar med att få eller skicka iväg leveranser tidigt. Fördelen är att man inte behöver binda upp sig hemma hela dagen.

  3. Lite fredagsmys och…. vad? Vin? Men låter som en bra dag annars. Förutom att bli väckt tidigt på morgonen när ni hade tänkt ta sovmorgon 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: