Vinbärssaft och ett år med Bartolo

Söndag och nu är första semesterveckan till ända. Det har varit ögoninflammation och förkylning under veckan så det har varit mest att ta det lugnt och fixa en del här hemma. Efter en stund i lekparken tog vi och plockade av vinbären på den röda busken, de svarta vinbären var inte riktigt klara än men vi passade på att plocka de som var mogna när vi ändå var igång. Det fick bli en sats med vinbärssaft. Så himla smidigt med saftmaja. Den fick stå och puttra medan vi hade lite familjemys. Två flaskor blev det (hann lägga den ena i frysen innan jag tog bilden) så nu har vi saft för ett tag framöver.

Ett år sedan vi hämtade honom

Idag har vi haft Bartolo i ett år. När vi hämtade hem honom från jourhemmet i Malmö var han väldigt stissig, drog mycket och det gällde att hålla koll på honom hela tiden då han var flyktbenägen. Att stänga in honom ensam i ett rum var inte på tal, likaså att han skulle sitta fast någonstans då han förmodligen hade dåliga erfarenheter kring det från sin tid i Spanien. Han har alltid varit snäll, kelig och fungerat bra med barnen, det tog ett litet tag innan katterna accepterade honom. Vilka framsteg han har gjort! Nu har han lärt sig de vanliga tricksen, kommer på inkallning både inne och ute i trädgården. Han har varit ute på lite äventyr på egen hand men han kommer alltid tillbaka till huset igen. Vi är hans flock, och han försöker även ta hand om barnen. Om någon av dem skriker börjar han yla och försöker få vår uppmärksamhet för att visa att något är fel, och en gång när Melissa cyklade alldeles för långt skrek jag till på henne att hon skulle stanna och han satte igång och springa, drog med Joakim och han stannade inte förrän han var framme vid henne. Det är inte längre några problem att sitta fast vid en stolpe vid lekparken eller att få vara instängd inne i sovrummet eller tvättstugan ett tag. Han är blivit så mycket lugnare och att åka till nya platser är inga problem. Han älskar livet och att få vara med på allt vi hittar på, att bli lämnad ensam hemma är det tråkigaste som finns.

Vi är så tacksamma över att vi fick adoptera honom, en helt underbar hund och familjemedlem.

5 thoughts on “Vinbärssaft och ett år med Bartolo

Add yours

  1. Så underbart att det har gått så bra med honom! Fint att han fick komma till ett hem med kärlek!
    Gott med hemmagjord saft!
    Kram

  2. Ett år redan. Vad fort tiden går, tyckte ju det var igår ni hämtade hem honom. Med trygghet och struktur kan de flesta hundarna bli bra.

  3. Oj så gott med vinbärssaft och ojoj har det gått ett år med den lilla snoddas redan, det var ett snabbt år, minns då du skrev då ni skulle skaffa honom och den biten dit =D. Så skönt han ligger =D

  4. Va jobbigt med ögon inflammation o söt som har med sjukdomar o göra men hoppas det blev bättre

  5. Vinbärssaft är gott min farmor brukade göra egen saft och så gott. Åh har det redan gått 1 år. Så fort det går. Men han verkar trivas hos er. Han ser nöjd ut på bilderna😍😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: