Öströö fårfarm och Ullared

Idag har det varit full rulle från början till slut. Vi gav oss av till Öströö fårfarm, och vi kom visst en timme innan det öppnade. Men det gjorde inget, att gå de närliggande bokskogarna var ett perfekt sätt att fördriva tiden på. Dock hade fet varit snäppet bättre om barnen varit lite mer samarbetsvilliga. Men man kan inte få allt. Efter en promenad parkerade vi jilarna på gården och gick in i hagen för att klappa fåren. Båda barnen tyckte det var kul och vågade klappa och när vi kände oss klara blev det fika. De har riktigt bra koncept att man kan köpa en fikakorg där det då ingår 3 kakor per person och en termos kaffe/te. Visst kostar fikat en del, men det är stora kakor och en vacker miljö att sitta i. De har även lammsafari där man kan åka i vagn efter en traktor och får åka ut i hagarna för att se fåren och även höra historia kring gården. Denna gång blev det ingen safari för oss, och vi lägger på minnet till nästa år att vi bör boka plats direkt när vi vet vilken dag som vi tänker besöka gården. Så idag fick vi nöja oss med att se traktorn åka iväg med vagnarna.

Efter en lasagnelunch i stugan lämnade vi barnen med farmor och farfar och åkte till Ullared. Det var en lång lista att beta av, och det mesta hittade vi faktiskt. Framförallt var det kläder till barnen och lite julklappar. Fyra timmar tog det för oss att ta oss igenom affären, de hade gjort om sedan vi var där sist så det blev en del spring fram och tillbaka för att hitta det man skulle och fötterna var lagom trött efteråt. Det var en del folk men vi slapp köa ut vilket var väldigt skönt. Och slutnotan… vi åker ju bara till Ullared en gång om året så utslaget på hela året så är det inte så farligt.

Väl tillbaka i stugan och ätit lite mat så är vi riktigt möra. Barnen hade haft det jättekul, lekt I lekparken och trädgården, de kommer nog precis som oss sova som stockar inatt. Imorgon väntas det födelsedagsfirande.

Hur har er onsdag varit?

3 thoughts on “Öströö fårfarm och Ullared

Add yours

  1. Oja det ser jag det där ja att ni haft full rulle, det har vi också faktiskt här i Norrköping idag, vi har gått och gått och gått, jättetrött i fötterna

  2. Det var verkligen full rulle på er dag Ja, härligt att shoppa på ullared. Ska dit imorgon när vi kör upp mot min syster. =) härligt med fikakorg som är färdig ju 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: