Rena fönster och andningspaus

Efter en skön morgonpromenad och frukost var det dags att sätta igång med dagens göromål, nämligen att tvätta fönster. Joakim körde utsidan medan jag gjorde insidan. Wilhelm följde med runt från rum till rum och nöjde sig med att kolla i en bok och “ha högläsning” för mig. När vi kom ut i vardagsrummet ville även Melissa hjälpa till och när hinken stod på golvet var den för frestande för att kunna motstå för Wilhelm så några badleksaker och en handduk fick åka fram. Han blev dock inte lika nöjd sen när vi var klara och det var dags att plocka undan.

Nu har vi rena fönster igen och njuter verkligen av den fräscha känslan det inger. Efter lunch fick Wilhelm gå och lägga sig, Melissa lekte, Joakim hade en spekulant på bilen som var och kollade och jag röjde inne med en ljusbok i öronen. Jag har dessutom insett att jag ligger efter med recensioner på de senaste böckerna jag läst och det är inte direkt så att listan minskar just nu. Ska försöka få till några utav dem under veckan. Däremot satte jag mig innan och skrev klart första utkastet på en av sommarens tänkta noveller som nu ska få vila innan jag påbörjar redigeringen.

Eftermiddagspromenaden blev väldigt blöt då det kom en riktig regnskur mot slutet. Men det gjorde inget för min del då jag ändå hade tänkt att svida om till träningskläder när jag kom hem. När regnet slutat hämtade jag potatis i landet och vi slog ihop en fiskgratäng. Medan den var i ugnen stängde jag in min i vårt sovrum, startade musik i hörlurarna och körde ett tabatapass. 20 minuter ostörd tid där jag bara fokuserade på något jag mådde bra utav, precis vad jag behövde idag då barnen har varit väldigt på mig under eftermiddagen. En andningspaus för min del helt enkelt.

Nu har barnen lagt sig och jag ska se om jag får lite mer skrivet innan det blir kvällste och serie.

Hur har er start på augusti varit?

8 thoughts on “Rena fönster och andningspaus

Add yours

  1. Föreningen hade gott om pengar så vi fick fönsterputs på utsidan. Så skönt att slippa det, men passade på att ta insidan samtidigt. Känns alltid skönt då det är klart.

  2. Så skönt när man är klar med fönstren och ser resultatet. Blir mycket läst på sommaren och då är det lätt att halka efter med recensionerna. Ska bli spännande att se vad du läst.

  3. Vilka härliga hjälpredor du har och fint att han läste böcker för dig. Ja det är så fräscht när man får nyputsade fönser det ger så mycket snyggare intryck liksom

  4. Härligt att ha fått fönstertvätten gjord, det är ju inte det roligaste man kan göra men skönt att ha det ur världen. Lät som en lagom dag då ni fått mycket gjort

  5. Tack för påminnelsen om att det verkligen behövs eller är dags igen för att putsa fönsterna. Så trist. I huset hade vi alltid en putsare som kom. Här har jag än så länge gjort det själv. Klurar på att anlita en putsare igen

  6. Trevligt att du fick lite högläsning medan du putsade fönster. Det är så skönt när det är gjort och man är väldigt nöjd 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: