“Oslagbar” av C. N. Persson

Fakta

Författare: C.N. Persson
Förlag: Visto förlag
Utgiven: 2020
Antal sidor: 273
Uppläsare: Elias Elling
Genre: Fantasy, ungdomsbok
Serie: Maddoxx Silver serien del 1
ISBN: 9789178851959

Handling

16- åriga Anton är lyckligt nyförälskad i flickvännen Nora. Men varför dras hans ögon då mot Sandy gång på gång? Han är inte intresserad av henne. Inte egentligen. Allt Anton önskar är att få vara som alla andra. Den perfekta fasaden har han putsat på hela sitt liv, den som hemlighåller vem han egentligen är. Men att vara Superhjälten Axius lärling är någonting som förväntas av honom, ingenting han själv önskar. Han ska viga sitt liv åt att rädda människor i nöd. Men om någon får veta vem han egentligen är riskerar han att försvinna spårlöst. Vilket myndigheterna sett till att så många av deras sort redan gjort.

Omdöme

Boken är skriven i första person ur Antons perspektiv vilket passar boken väldigt bra. Språket är ungdomligt, har ett bra flyt och enkelt att följa med i. Den är välskriven med målande miljö- och karaktärsbeskrivningar, och karaktärerna i trovärdiga. Tycker att Persson har fångat ungdomars tankar, språk och resonemang väldigt bra och jag tycker mycket om att hon har gett Anton ADHD utan att skriva ut det, men det märks på hans beteende. Handlingen är spännande, fartfylld och har en blandning av superhjältar, vanliga tonårsbekymmer och kärlek. Personligen hade jag kanske önskat lite mer av superhjälte-delen och minska ner lite på tonårsdramat, men relationerna är ändå intressanta och spännande att följa. I slutet trappades spänningen upp rejält, och min föraning kring en viss karaktär stämde. Den har sina tvister, och tar upp viktiga problemställningar som går att applicera i vårt eget samhälle. En serie jag definitivt kommer att fortsätta läsa.

Det är en bok som riktar sig till ungdomar från 15 år och uppåt, men tycker den passar äldre läsare också.

Mitt betyg ⭐⭐⭐⭐

One thought on ““Oslagbar” av C. N. Persson

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: