Första dagen på inskolningen, träning och bakning

Idag drog den nya vardagen igång. Alarmet ringde strax innan klockan 06.00 och jag tog ur Bartolo på en promenad och körde en lätt morgonträning, vilket är målet för denna vecka. Att få till lite träning varje morgon – oavsett om det så bara är fem minuter med lite armhävningar eller liknande, huvudsaken är att jag kommer igång. Vid sju var det dags att ta upp barnen, fixa alla morgonbestyr och vid nio landade vi in på förskolan. Melissa började på sin nya avdelning och jag hade inskolning med Wilhelm. Det kändes superbra och det är så skönt att han inte är tykänslig, han sprang runt och utforskade och lekte med personalen och brydde sig knappt om att jag var där. Och nu när personalen har påtalat det har jag insett att han faktiskt pratar betydligt mer än vad Melissa gjorde i hans ålder. Efter 1,5 timme var det dags att gå, och det var väl tur att det inte var en längre dag gör Wilhelm var riktigt trött av alla intryck när vi kom hem. Melissa hade också haft det bra på sin nya avdelning efter om hon tyckte det var lite jobbigt att gå in dit på morgonen, men det är ju ofta så att de är lite blyga i början. Och nu när det var så kort tid så fick hon nästan lite av en inskolning hon också.

Efter en tidig lunch fick Wilhelm sova, Melissa testade sina nya vattenfärger innan hon ville ta det lite lugnt och vila i soffan framför en film. Då passade jag på att ställa mig och baka chocolate chip cookies med en ljudbok i lurarna. De här kakorna är min svaga punkt, så himla goda.

Efter en eftermiddagspromenad lyckades jag även få till ett tabatapass med barnen. De dansade runt till musiken och hoppade upp och ner från min stepbräda under tiden jag tränade. Nu är kvällsmaten intagen, snart ska barnen sova och jag ska sätta mig och skriva en stund.

Hur har starten på er vecka varit?

12 thoughts on “Första dagen på inskolningen, träning och bakning

Add yours

  1. Hoppas båda kommer trivas bra på förskolan och du har minsann fått en hel del gjort idag.. fast på sätt och vis är det skönt att vardagen återgår till det normala efter semester, man får mera gjort..

  2. Skönt att inskolningen gick bra, vi har också inskolning nu på mitt jobb 4 st denna vecka och det är så charmigt med alla nya barnen. Skönt att komma i gång med rutiner och träning så även om det är 5 min som du skriver

  3. Åh jag minns min äldsta inskolning på förskolan, han gick runt och lekte och hade sig men hade stenkoll på vart jag var, gick jag ut ur rummet så kom han direkt 🙂

  4. Spännande med inskolning. Ja, nu börjar vardagen igen och det gäller att hänga med. Skönt med ett träningspass varje dag och att bara komma igång igen.

  5. Ja det blir ju nässlan konstigt när allt det roliga är över och allvarligt börjar igen. Men kanske skönt med.

  6. Första dagen på inskolningen brukar alltid vara speciellt både som förälder men även son förskollärare. Skönt att det gick bra. Själv latar jag mig vidare i solen här på Samos

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: