Spärren släpper och hjälpredor i trädgården

Det gick hur bra som helst att lämna Wilhelm på förskolan idag och jag kunde lämna redan vid frukten och de skulle ringa om det var något annars så kunde jag hämta honom efter att han vaknat efter lunch. Hemma tog jag med mig datorn och en termos te och satte mig i ett halvskuggigt läge. Perfekt att ha utkik över hundgården som väntar på att bli klar. Min motivation till att skriva fick bli att jag var tvungen att sätta upp nätet om inte historien rörde sig framåt. Och efter att ha haft stiltje med orden de senaste dagarna lossnade spärren! 1200 ord kom till, plus lite tankar kring de kommande styckena.

Efter ett platsbyte till altanen blev det att byta till att sitta och läsa en stund fram till lunch. Hoppas på att hinna läsa ut boken ikväll för den är riktigt spännande nu! Fick även ett sms från förskolan att allt gått bra på förmiddagen och att de skulle ringa när han vaknat så det kändes tryggt. Jag och Joakim åt mat tillsammans på altanen innan jag gick för att hämta barnen. Melissa får bara gå till 13 när Wilhelm har inskolning och när kikade i vagnen hade även han vaknat så det passade perfekt att ta hem honom också. Det blev en promenad där Melissa fick cykla på trampcykeln och vi fortsatte sedan vara ute i trädgården. Vi skördade rabarber och plocka av krusbärsbusken. Wilhelm tryckte i sig krusbär medan Melissa var lite mer skeptisk men det var kul att hjälpa till att plocka i alla fall.

Rabarberna fick bli en paj tillsammans med vinbär från frysen och smakade riktigt gott till eftermiddagsfika. Nu ska jag ta det lugnt ute i kvällssolen och försöka ladda upp för att gå tillbaka till jobbet imorgon efter att ha varit ledig i 5 veckor! Det är ju tur att jag börjar på en fredag så att det blir en mjukstart.

8 thoughts on “Spärren släpper och hjälpredor i trädgården

Add yours

  1. Skönt att det går bra med inskolningen.
    En sån blockering måste vara fruktansvärt frustrerande. Bra tänkt med motiveringen!

  2. Vilken tur det släppte. Ja ibland kanske man måste göra något annat istället för att stirra sig blind på orden. Så gott med rabarberpaj. Mums

  3. perfekt när det flyter på med inskolning och skrivande, själv håller jag på med redigering och sättning av mitt nästa bokmanus som ska bli två böcker, en på svenska och en på engelska, då jag är egenutgivare så är det mycket att tänka på innan utgivning..Men man blir duktigare för varje bok

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: