Resdagar, lyckoträff och författargrupp

I torsdags var det fullt ös på jobbet och dagen gick i ett. Och det fortsatte även när jag kom hem. Åskan mullrade ordentligt och det blev att hålla sig inomhus. Melissa hade haft det bra på förskolan och både hon och pedagogerna var förtjusta i huvudbonaden som vi gjorde dagen innan, någon kom att tänka på Asterix när de såg den medan jag tänker mer på The Flash. Jag plockade iordning och packade, dubbelkollade mitt resschema så att jag hade koll på tiderna och på kvällen blev det lite “fredagskänsla” med paj till kvällsmat och lite mys eftersom jag är borta under helgen.

Destination Skövde och skrivweekend

Igår vid strax efter klockan åtta gick min första buss som tog mig in till Linköping. Där blev det en halvtimmes väntetid på Flixbus som skulle ta mig ner till Jönköping. Än så länge var det skönt i solen så jag satt på en solig plats och läste medan jag väntade. Tydligen var det många som skulle med bussen då den blev helt full med folk, dock bara jag som skulle av i Jönköping. Även resan dit gick jättebra, läste i min bok första halvtimmen sedan började ett smått illamående smyga sig på och då fick jag byta till ljudbok istället. Framme i Jönköping var det återigen väntetid innan mitt tåg mot Skövde gick. Och denna gång var den på 1,5 timme, vilket inte gjorde något för jag behövde ändå äta lunch. I torsdags frågade jag Evelina om hon inte råkade vara ledig på fredagen och vilken lyckoträff jag gjorde för det var hon! Så vi möttes upp för lunch vid Bryggan i Jönköping. Tiden gick rasande fort som alltid när vi träffas och vips var det dags att ge sig till tåget.

Framme i Skövde mötte jag upp Malin som håller i själva skrivträffen. Vi satt och pratade på Espresso house och inväntade två till som åkte från Malmö. Sedan satte vi oss I Malins bil och åkte till Knistad herrgård där vi skulle spendera helgen. Vi checkade in, installerade oss på rymmen och Malin visade oss runt. Så himla mysigt ställe. Vi satte oss i sofforna på övervåningen inväntade en av dem som skulle uppslutna lite senare. Munnarna gick i ett och när hon kom så blev det en välkomstdrink. Regnet öste ned utanför och åskan höll sig närvarande, strömmen gick till och med vid ett tillfälle. Men vi hade så mysigt och roligt.

En stund senare uppslöt den sista i dagens sällskap. Det skålades och pratades ännu mer. Till kvällen blev det tvårätters, supergott! Jag tog röding och passionsfruktscheesecake till efterrätt.

När middagen var klar gick vi upp till vårt konferensrum. Tycker det var så fint att personalen skrivit författargrupp på lappen på dörren.

Där uppe blev det ännu mer prat. Alla berättade om sina pågående manus. Vips var klockan 22 och vi kände att det började bli dags att sova. Men alltså, vilket härligt gäng vi är! Alla pratar, delar med sig och stämningen är så lättsam. Och då har vi aldrig träffats förut utan bara setts via Instagram.

Idag väntar en skrivdag med två föreläsningar och jag har en känsla av att det konmer bli en kanondag!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: