På bättringsvägen, Houdini och skördetid

Förkylningen lättar mer och mer, idag har jag inte behövt att sova mitt på dagen och det tar jag som en stor vinst! Givetvis har även denna dag gått i lugnets tecken men successivt ökar huvudet allt mer. Det har blivit lite småfix här hemma, lite testläsning av ett feelgoodmanus och jag har även lyckats knopa ihop några ord på mitt eget manus också. Helt sjukt att det snart närmar sig halvvägs, och min deadline är satt till 1 november för råmanuset, det innebär 750 ord om dagen. Vilket inte känns allt för övermäktigt.

En riktig Houdini

Det var precis vad jourhemmet kallade Bartolo för när vi träffade honom första gången. Och det har vi fått bevittna flera gånger om. Han har lyckats ta sig ur selar, genom staketet (vi fick sätta extra tråd i mellanrummen) och nu på senare tid även lärt sig att öppna dörrar. Idag fick vi även oss en ny överraskning när han kom inspringandes in i kontoret efter lunch! Han hade tagit sig ut ur hundgården! Det visade sig att han hade gnagt sönder hönsnätet i dörren, skapat ett hål tillräckligt stort för honom att komma ut ur. Vi håller på att vänja in honom att vara ute i den och tidigare dagar har det gått jättebra för honom att vara ute i hundgården, men idag när vi satt ute och åt lunch och han hörde våra röster så började han gny. Tydligen hade han inga planer på att stanna kvar där inne när han hörde oss. Nu har Joakim lagat nätet och förstärkt det så vi får se hur det går framöver.

Skördetid

När barnen var hämtade och vi hade fått lite mellanmål i magen var det dags att fixa lite ute i trädgården. Växter behövde vattnats, något som barnen gärna ställde upp på att göra. Vi skördade även en stor del av vår potatis, lök, morötter och en rödbeta fick också följa med upp inför morgondagens grillning. Finns den i kylskåpet är det inte lika stor risk att jag glömmer att ha med den också. Så himla kul att se vad man har odlat och det blir en hel del mat av det här. Jag är riktigt spänd på att få se våra palsternackor men de får sitta i jorden ett litet tag till faktiskt.

Nu har jag burrat upp mig med halstabletter, näsdukar, filt och datorn i knät på framsidan i kvällssolen i framsidan och hoppas på att få till några fler ord på manuset. Novellen som jag skrev färdigt tidigare i veckan har varit iväg hos en testläsare och fått fin feedback med förslag på utvecklingsmöjligheter. Men jag låter tankarna marineras ett litet tag till innan jag dyker ner i den igen. Det är ju trots allt sista september som tävlingen avslutas så jag har ju gott om tid att faktiskt låta den vila mellan varven.

Hur har er torsdag varit?

5 thoughts on “På bättringsvägen, Houdini och skördetid

Add yours

  1. Krya på dig ordentligt nu!
    Såå kul med egenodlade grönsaker! Det smakar ju extra gott på något sätt 🙂
    Fattar inte hur båda barnen plötsligt kan vattna?!? Du var ju precis gravid 😀

  2. Egenodlat är alltid spännande. För mig blev det inget planterat alls i år. Det är en viss känsla att få gå ut och plocka in det man odlat själv.

  3. Men så härligt med egen odlat 🙂 skönt att förkylningen börjar att släppa på dej 🙂 min har börjat:)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: