Påhälsning, nytt nät och koja i trädgården

Igår på kvällen hade vi altandörren öppen. Efter en liten stund började Bamako bete sig lite lustigt och började leka kring barnens gunghäst. Det visade sig att hon jagade en vårtbitare som hade kommit in. Precis när Joakim skulle försöka hjälpa till att få ut den så hände det som inte får hända … den försvann! Efter att ha kikat runt lite satte vi oss i soffan igen, och Joakim sa att han kommer flyga upp och den kommer upp i soffan. Och mycket riktigt, någon timme senare hoppade något stort och grönt upp på filten. Jisses vad fort vi flög upp! Och vilket meck det var att få ut den igen, den tyckte visst att det var väldigt skönt att vara inomhus för den ville absolut inte ut! Men ut kom den till slut och vi kunde pusta ut.

Nytt nät till hundgården

Eftersom Bartolo tog sig ut från hundgården igår igen så satte vi oss i bilen idag och åkte in till stan för att köpa grövre nät. Jag kände att jag behövde komma ut lite efter att varit hemma en vecka men eftersom jag fortfarande är lite småförkyld så väntade jag kvar i bilen tillsammans med Wilhelm och passade på att skriva lite. Hemma igen så var det dags att få upp det nya nätet. Det tog sin lilla tid. Vi satte det i botten, utanför det redan som finns. Så nu ska det mycket till för att han ska kunna ta sig ut.

Koja i trädgården

Melissa har pratat om att hon vill ha en lekstuga ett tag, och vi har pratat lite om att bygga någon variant själva, men har inte riktigt kommit på hur den ska se ut. Men vi tänkte att vi inte ville ha en klassisk lekstuga och dessutom en plats där vi alla får plats att vara. Så vi kom fram till att vi skulle bygga mer utav en koja. Idag efter lunch satte Joakim igång att bygga upp den av staketstolpar som vi hade kvar. Nu har stommen kommit upp! Vilket vi firande med hembakad kladdkaka. Det är fortfarande lite som ska byggas och den ska göras lite mysigare, men visst blir den fin?

Det började regna och åska under eftermiddagen och ska väl göra det till stor del resten av kvällen. Men Melissa och Joakim var givetvis tvungna att testa kojan när det regnade.

Nu är ljusen tända, regnet smattrar mot rutorna och det mullrar dovt i bakgrunden. Det enda som återstår är att poppa lite popcorn och ta fram spelet så är spelkvällen igång.

Hoppas att ni har haft en bra lördag!

4 thoughts on “Påhälsning, nytt nät och koja i trädgården

Add yours

  1. Hoppas att vovven inte rymmer ut mera nu. Kan tänka mig att det är stressande att veta om han är kvar i sin gård eller inte, Stockholm hade kanonväder igår hela dagen

  2. Ja regnet och åskan höö verkligen igång ett tag. Här började regna på kvällen och åska. Hoppas ni fick lite popcorn till spelkvällen 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: