Mer tid med barnen, kycklingpasta och manuset går framåt

Första september och det känns verkligen som att det börjar gå mot höst. Luften är hög och klar, och kylan kryper sig på mer och mer. Men idag slapp jag i alla fall att huttra på morgonpromenaden med Bartolo. Dagen har löpt på bra på jobbet och det är väldigt skönt att jag bara har gått upp till att jobba 80 % vilket innebär att jag ofta slutar kring 15. En lagom arbetsdag och dessutom får jag mer tid med barnen, och det känns som att vi hinner hitta på något innan det är dags för att laga mat, äta och nattning. Idag var det promenad, memory och att sitta och rita som gällde innan det var dags att fixa kvällsmaten som blev pasta med kycklingsås.

Joakim hade det riktigt bra första dagen på det nya jobbet och det verkar som att han kommer stormtrivas! Idag har jag faktiskt haft en hel del energi kvar efter arbetadagen och jag har hunnit med att redigera novell äen som har åkt till en ny testläsare. Snart ska Melissa får krypa ner i säng och vi ska gå och hämta ett skrivbord som vi fått av en granne, och efter det blir det att sätta sig och skriva dagens ord. Än så länge har jag fått till alla 750 ord om dagen trots att det emellanåt har varit lite motig. Men idag har jag ett riktigt sug efter att få sätta mig att skriva då det är en scen som har spelats upp i mitt huvud hela dagen.

Har ni haft en bra start på september?

5 thoughts on “Mer tid med barnen, kycklingpasta och manuset går framåt

Add yours

  1. Jag jobbar också “bara” till 15 på jobbet. Sedan jobbar jag lite hemifrån när det behövs, men det är otroligt skönt att komma hem lite tidigare och hinna förbereda lite innan det ska skjutsas till fotbollsträningar mm.

  2. Helt perfekt att sluta kl15 när barnen är små. Tid med dem kan vi aldrig ta igen.
    Jag var stenhård att inte sluta senare ända tills Tilda minsitingen började högstadiet. Men då hade jag istället en ledig dag i veckan.

    September har jag knappt hunnit känna på ännu känns det som. Skulle mött upp några vänner igår kväll över ett glas bubbel i stan men huvudvärken som jag vaknade med ville inte ge med sig. Så jag fick hoppa av ….Idag är det fredag vilket är så skönt och det ska bli kul…

  3. Skönt med kortare dagar, både för er och barnen. Nu blir det lite mer inomhustid, efter förra veckans regn blev det rejält svalare. Så är det väl för er också kan jag tänka.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: