Spontanvisit och hemmafix

Vilken helg det har varit! Fullt ös ända in i kaklet. I lördags körde vi en spontanvisit ner till Jönköping och hälsade på Joakims föräldrar. Resan ner blev dock lite längre än planerat då Wilhelm blev åksjuk efter vi åkt ett par minuter så vi fick vända hem och sanera både honom, bilstol och bilen innan vi kunde ge oss av igen. God mat och gott sällskap blev det! Jag och Joakim tog oss ut i de småländska skogarna medan barnen hade kul med farmor och farfar och var ute och lekte. För oss blev det en härlig skogspromenad och den småländska skogen levererade tillräckligt av det gula guldet så det räckte till två kantarellmackor var på söndagen.

När vi ändå var nere i Jönköping passade vi på att svänga förbi min ena bror och hans familj. Där sammanstrålade vi även med mina föräldrar och Julias mamma för lite kvällsmat. Det var full fart på kusinerna, mycket skratt och bus. Och vi var alla väldigt trötta när det var dags att åka hem.

Söndagen bestod att fixa allt som skulle göras under helgen. Panera matsedel för kommande vecka, handla mat, tvätta och städa undan allt som dragits fram under veckan. Efter en längre lunchpromenad fixade vi hundgården då det behövdes förstärkas med det grövre nätet på ytterligare ett ställe. Vi passade även på att skörda en del i landet. Potatis, lök, rödbetor, morötter och palsternacka fick följa med in i huset. När vi ändå var igång drog vi av ogräset och vände på jorden. Nu återstår bara purjolöken och grönkålen i landet. Vår grönkål har börjat komma igen nu efter att den blev angripen av skalbaggar. Så nu hoppas vi på mycket grönkål igen!

En härlig söndag som avslutades med grillad korv, nöjd och trötta barn och mys i soffan!

5 thoughts on “Spontanvisit och hemmafix

Add yours

  1. Det låter verkligen som en härlig helg – bortsett från kräket 🙂
    Är nästan lite avis på er som har så mycket egenodlat, gissar att det smakar extra bra 😉

  2. Så avis jag blir på er stund i skogen. Jag som själv är uppvuxen i småland med mina föräldrar just nu i djupaste småland mitt ute på landet älskar skogen. Jag är liksom uppvuxen i skogen.

    Jobbigt när lillen blev åksjuk.

    Ha det bäst

  3. Så härligt att komma iväg dit och barnen får bli ompysslade av farmor och farfar och ni kom i väg i skogen, så mycket gott ni också fick med er hem. Hua för magsjuka, det led jag av som barn mycket, samt även Bellis hon var åksjuk väldigt lätt tills vi bytte och vände stolen, men visst gick ju inte vända före man skulle så vi satte upp skydd framför henne och la alltid en handduk över henne på kroppen då vi åkte, för ja olyckor kom

  4. Det låter som en väldigt rolig lördag men förstår att ni var trötta på kvällen. Härligt att gå en skogspromenad, naturen är så underbar 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: