Slut på sjukstugan och citronmuffins

Vi hade som sagt en riktigt kanonhelg, däremot blev starten på veckan desto sämre. På måndagseftermiddagen började både jag och Joakim känna oss hängiga och när jag stod och väntade på att Joakim skulle hämta mig efter jobbet ringde förskolan och berättade att de misstänkte att Wilhelm hade magsjuka. Jo, tack! Både jag och Joakim var totalt utslagna på kvällen och turades om att fixa kvällsmat till barnen och nattningen. Den enda som klarade sig var Melissa och Wilhelm var pigg även om magen var knas. Det har med andra ord varit ganska lugna och händelselösa dagar, men vi har ändå försökt aktivera barnen. Inte för att det är värst svårt att underhålla Wilhelm, han älskar att läsa och titta i böcker. Undra vem han har fått det ifrån kan man undra? Vi har försökt att vara ute lite varje dag för att få lite friskluft och någon hundpromenad har vi mäktat med. En dag blev det lite mellis på en filt ute vid kojan i trädgården.

Nu har vi alla varit symtomfria i 48 timmar och det känns så skönt att vara tillbaka på banan igen. Idag blev det en långpromenad där vi passade på att plocka lite äpplen som växte längs vägen. Joakim fyller 29 år på lördag och har önskat äppelpaj. I söndags köpte vi en svinn-smart låda när vi var och handlade och den innehöll mängdvis av citroner så idag har det bakats citronmuffins med egengjord lemoncurd.

Imorgon är det tillbaka till jobbet och förskola som gäller, men det blir bara halvdag för mig och Wilhelm då det är läkarbesök för honom på eftermiddagen. Kontroll för hans huvud då han har en väldigt mild form av vattenskalle och vi får hålla tummarna att allt ser ut som det ska. Vi har blivit ombedda att hålla extra koll på hans utveckling och om vi känner att han sackar efter så måste de göra en ny kontroll. Men än så länge känns det snarare som han har legat före vad Melissa gjorde i hans ålder så det känns riktigt tryggt.

Ikväll är det readhour mellan 19 och 20. Kommer ni att delta?

7 thoughts on “Slut på sjukstugan och citronmuffins

Add yours

 1. Skönt att ni är pigga igen. Surt alltså med alla förkylningar som härjar när vi börjar vara inomhus igen och hösten kommer.

  Citronmuffinsen får du grärna skicka över några till mig

 2. Så skönt att ni mår bra igen. Magsjuka är det värsta jag vet, både när det gäller mig och andra.
  Jag missade helt readhour men så hade vi också besök då. Vi läser rätt så mkt nu iaf tre av fyra i familjen.

  Muffinsen ser goda ut!
  Kram

 3. Fy bubblan för magsjuka – skönt att ni är pigga igen!
  Har helt missat read hour, men läser iaf Harry Potter varje kväll för sonen så jag lyckades kanske nästan ändå, även om det blev liiiite senare 🙂

 4. Ja nu hoppas jag att vi också får lite lugnt på smittor nu för ett tag, jag är lite skärrad nu eller vad man ska säga, jisses vilken vecka. Samt gott med citronmuffins och bokintresset kommer nog garanterat från mamman sin =D

 5. Nej va jobbigt med magsjuka och tur att vissa i familjen klarade sej. Sp gott med citron muffins. Så länge sen jag åt det.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: