Rösta, rensa och brasa

Efter lite sovmorgon kom vi gång ordentligt. Direkt efter frukost bar det av till skolans gymnastiksal där vi skulle rösta. Så himla skönt att vi inte behövde åka iväg för att göra det som vi behövde för fyra år sedan. Kön ringlade sig utanför gymnastiksalen och vi turades om att leka med barnen vid fotbollsplanen och rinken medan den andra röstade. När vi kom hem igen svidade Joakim och Melissa om och åkte och handlade medan jag och Wilhelm fixade här hemma. Jag har påbörjat att rensa ett av skåpen i köket och Wilhelm ville självklart mysa i soffan med lite böcker också.

Efter lunch rensade jag och Joakim bland barnens leksaker medan de sprang runt och lekte. Vi har fått ihop en påse som ska skänkas, en som ska slängas och strukturerat upp de olika förvaringskorgarna. Så skönt att fått lite ordning på allt igen, nu återstår bara att se hur länge det kommer hålla sig så. Under eftermiddagen blev det även en längre promenad som slutade i trädgården där barnen åt smultron och björnbär. Jag hämtade ved och Joakim plockade karl johan precis utanför tomten, riktigt lyxigt! Och nu finns det en svampsoppa att äts imorgon kväll. När vi kom in startade vi en brasa och kvällsmaten intogs framför kaminen, vilket alla tyckte var väldigt mysigt.

Imorgon är det studiedag på förskolan och jag är hemma med barnen. Då står det bland annat bakning på schemat!

3 thoughts on “Rösta, rensa och brasa

Add yours

  1. Skönt när vallokalen ligger nära. Själv hade vi vår längre ner i gatan. Vi gjorde det först på eftermiddagen och där var ingen kö, vilket var skönt. Snabbt och lätt.
    Trevligt att bara kunna gå ut och plocka svamp. Njutbart
    Kram Kajsa

  2. Vi bor i ett nytt område och hade vallokalen i huset mitt emot – superskönt! Gick direkt imorse strax efter 9 så vi slapp att köa.
    Vad lyxigt med svamp utanför dörren 🙂 Nackdelen med att bo mitt i stan…

  3. En brasa hade jag så gärna velat ha hemma i vardagsrummet. När jag växte upp hade vi gamla kakelugnar i flera rum. Sedan när jag blev äldre hade vi en murad kamin vilket jag sakanr så när mörkret faller.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: