Studiedag, kolasnittar och lite egentid

Idag var det studiedag på förskolan och tanken var att barnen skulle sova lite längre och att jag skulle ha lite tid på morgon att beta av lite på att göra listan och få lite skrivet. Men när Joakim och jag åt frukost kom Melissa upptassande, men vi lyckades få henne att gå tillbaka och sova en liten stund till. Men vid 6.20 tyckte hon att hon hade sovit tillräckligt. Däremot var hon mest sugen på att mysa i soffan framför tv:n så jag kunde sitta med datorn i knät och fortsätta med manuset som jag testläser och som jag hoppas kunna skicka tillbaka till författaren under veckan. Vid sju var det dags att plocka upp Wilhelm och starta dagen. Och ja, det har varit fullt upp hela dagen. Vid halv tio var alla morgonbestyr klara, barnen hade pusslat, ritat och byggt torn och jag hade bakat en omgång kolasnittar till kalaset på lördag.

Vi svidade om och gick ut i trädgården. Lekte i sandlådan och barnen hjälpte mig även att plocka oregano som nu är på tork. Givetvis plockades även smultron och björnbär, men det är ju lustig att de aldrig kommer innanför dörren. Undrar var alla tar vägen?

Efter lunch var det promenad med Bartolo som gällde och min mamma mig sällskap i telefonen nästan hela rundan. Ångrade verkligen att jag inte hade lagt ner mina hörlurar i fickan. Inte helt lätt att köra en dubbelvagn och hålla hunden med ena handen och ha mobilen i den andra. Men det gick även om jag fick stanna någon gång då och då och trassla ut kopplat som snott in sig i hjulet på vagnen. När vi kom hem så ville både Wilhelm och Melissa vila en stund och jag passade på att gå igenom mejlen. Tydligen var jag väldigt populär att mejla idag, och nu tror jag att jag har fått rätsida på allting. Hoppas jag! Det är många bollar i luften just nu och det känns som att det kommer vara det under hela hösten.

Men jag snodde till mig lite egentid med en bok när jag satt bredvid badkaret och höll koll på barnen när de badade. Det blev ett par kapitel lästa och det är så smidigt när barnen har kul och leker tillsammans i badet. Nybadade och glada så blev det fruktstund i soffan med ett gäng barnböcker. Jag vet inte hur många barnböcker jag har läst idag. Men jag är så tacksam och glad över att mina barn gillar att man läser sagor för dem. Wilhelm är så söt när han går och hämtar en bok i hyllan och håller fram den och säger “läsa”. Det går liksom inte att säga nej till honom då, och det har blivit en morgonrutin att det blir en bok innan förskolan också.

Nu har jag avverkat kvällens skrivpass och det ska bli skönt att dimpa ner i soffan. Imorgon är det tillbaka till jobbet som gäller och hålla tummarna är alla håller sig friska denna vecka!

4 thoughts on “Studiedag, kolasnittar och lite egentid

Add yours

  1. Låter som en mysig dag! Skönt att barnen är friska igen.
    Önskar att mina barn hade gillat att få böcker lästa för sig när de var små. Vincent hade alltid mer frågor än vad jag orkade eller kunde svara på och Alfred har aldrig kunnat sitta still för då kan man ju somna. Haha Jaja nu är de stora och läser själva. Vincent har dock fortfarande tusen frågor som jag fortfarande varken orkar eller kan svar på. Hahaha
    (Med tusen frågar menar jag bokstavligen tusen frågor).

    Kram

  2. Kolasnittar är verkligen en liten höjdarkaka. Tyvärr så är det bara jag som gillar dem här hemma. Eller inte tyvärr det är ju kanon för mig eller hur. Må så gott

  3. Vad härligt med barn som gillar att läsa! Är själv uppvuxen med mycket böcker och läsning och lärde mig läsa tidigt. Blev nästan lite besviken när min dotter inte visade något större intresse att läsa egna böcker, men vi har alltid läst tillsammans. Varje kväll, för båda barnen. Sonen visar mer intresse för böcker, medan hon fortfarande inte har fastnat för det. Skyller på min man som inte alls läser. Så konstigt tycker ju jag som älskar bokvärlden!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: