Bokmässan 2022

I fredags bar det av ner mot Göteborg. Både jag och Joakim hade tagit ledigt hela dagen och efter frukost började resan ner till Jönköping. Framme i Tenhult blev det lunch tillsammans med min mamma och barnen och hunden fick stanna där medan jag och Joakim fortsatte vidare mot Göteborg. Resan gick suveränt, ända tills vi nådde hotellet. Vi var tvungna att köra runt hotellet för att komma till parkeringshuset och vi satt i bilkö i 45 minuter utanför hotellet! När vi väl parkerat och checkat in tog vi på oss jackorna och gav oss ut på stan i jakt på en klädaffär. Jag hade varit så inne på vad jag skulle ha på mig för kläder på kvällarna att jag hade missat att packa med underkläder, oups! Tur att det går att handla på plats också. När vi ändå var ute och gick på stan passade vi på att köpa med oss lite fika tillbaka till hotellet då det fortfarande var en stund tills det var dags för förlagsmiddag med Everlasting Publisher där jag kommer ge ut min novell.

Vid 19.15 var vi färdigfixade och väntade i hotellentrén på resten av sällskapet. Riktigt kul att träffa allihopa och det blev en lyckad förlagsmiddag med god mat och många skratt.

Lördag – mässdag

Efter en god hotellfrukost och vi stått i kö och fått väskan genomsökt efter vassa föremål kom vi in på mässan strax efter kl. 9. Vi började med att försöka orientera oss för att kunna hitta olika montrar senare. Till en början var det lugnt med folk men efter en halvtimme gick det knappt att ta sig fram i vissa gångar. Hör och häpna, Joakim var den första att köpa böcker! Fyra stycken böcker till barnen blev det.
Vi var på ett flertal föredrag på förmiddagen och vi hängde mest vid Serafs monter, ett förlag vars böcker jag verkligen älskar. Men vi spenderade även en hel del tid i fantastikgränden. Titt som tätt stötte jag på någon som jag lärt känna via bookstagram – så himla kul att träffas i verkligen och småprata!
Strax innan tolv gick vi tillbaka till rummet och lämnade förmiddagens skörd av böcker, sedan letade vi upp en restaurang för lunch. Tur att vi kom dit en stund innan den öppnade och stod utanför för vi lyckades få en plats även om vi inte bokat bord, och det tog inte lång tid innan restaurangen var full. Efter lunch var det tillbaka in på mässgolvet, mer prat, föredrag och böcker. Till slut var huvudet helt slut av allt sorl och vi bestämde oss för att ge upp till hotellrummet för att vila fötterna och huvudet en stund.
Vi kände oss som nya människor när vi kom ner till mässan igen, gick runt en sväng till och tog sedan en fika innan vi lyssnade på sista föredraget och signeringen som jag var intresserad av.

Efter att ha hängt en stund på hotellrummet och bara tagit det lugnt svidade vi om och gick till restaurangen Tvåkanten där vi hade bokat bord. Supermysigt ställe och väldigt god mat. Där satt vi i 2,5 timme och njöt och pratade.

Efter en kortvisit på hotellet gav vi oss ut igen för att möta upp några andra mässbesökare för mingel och jisses vilket gäng vi blev! Så himla trevligt och vi var riktigt möra när vi dök in på hotellet vid halv två.

Det fanns så många böcker som jag hade velat ha med mig hem men man är ju inte gjord av pengar så det blev att sålla lite, men här bokskörden som fick följa med hem.

En otroligt lyckad helg i Göteborg måste jag säga! Det här var första gången jag var på bokmässan och det har definitivt gett mersmak. Och nästa år får jag förhoppningsvis stå där och sälja min egen bok också, hur häftigt är inte det?

4 thoughts on “Bokmässan 2022

Add yours

  1. Så roligt med bokmässa, men det tar en del på energin, såg dock ut som du ändå lyckats få tag i en del bra läsning, kul också att tillbringa helgen i göteborg

  2. Det är superhäftigt! Nästa år ska även vi försöka komma dit. Har tänkt det i många år och nu hoppas jag att det ska bli av. Tänk att se dej då!

  3. Men ohhh det låter som en helt underbar helg!
    Jag hade nog fått låta någon annan ha hand om min plånbok om jag gick på bokmässan. Haha

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: