BVC och inspirationsföreläsning

I måndags och tisdags hade jag klinikdagar med jobbet. På måndagen var det fokus på teambuilding och jag testade även på yoga. Medan jag var på vift tog Joakim med Wilhelm på hans 18 månaders besök på BVC. Det var socialt samspel, vaccin och han fick rita och bygga med klossar. Det gick superbra! Han växer och utvecklas precis som han ska, är till och med lite i framkant enligt bvc-sköterskan. Vilket är väldigt skönt att höra med tanke på att vi ska hålla koll på om han sackar efter i utvecklingen för det kan vara ett tecken på att han påverkas av sin vattenskalle. Huvudmåttet såg också finfint ut! Nu är det bara ett besök på barnmottagningen som återstår, vi var magsjuka när han hade tid där så nu inväntar vi en ny kallelse.
Men jag är tacksam över att vi har så glada, nyfikna och spralliga barn!

Inspirationsföreläsning med Renata Chlumska

I tisdags förmiddag på var det fokus på kvalitetsarbete och framförallt fokusområdena tillgänglighet och arbetsmiljö där vi arbetade i arbetslagen. Och efter en god lunch var det dags för inspirationsföreläsning, kliniken brukar bjuda in en föreläsare varje gång och denna gång var det ingen mindre än Renata Chlumska som 1999 var den första svenska kvinnan att bestiga Mount Everest. Hon är professionell äventyrare, hur häftigt är inte det? Det var riktigt intressant att lyssna på hennes äventyr och hennes mindset. Och även om man har olika mål i livet så är det alltid samma grundstenar. Att våga, förbereda sig, planera, logistik och ha med sig hjärtat i det man gör. Saker som jag verkligen tar med mig.

Har du något speciellt mål du jobbar emot just nu?

4 thoughts on “BVC och inspirationsföreläsning

Add yours

  1. Vad skönt att det han följer kurvorna och det inte verkar bli något av vattenskallen. Ett bra mindset är så viktigt, men just nu får jag bara ta dag för dag.

  2. Det låter som en mycket intressant föreläsning! Har lyssnat på både Göran Kropp (hennes man som tyvärr omkom) och Ola Skinnarmo, båda också äventyrare. Det är bra häftigt med mindset!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: