Möhippa och en massa ved

På lördagsmorgonen bar det av ner till Jönköping för möhippa. Joakim släppte av mig hos min svägerska innan han och barnen åkte vidare till hans föräldrar. Jag och Julia åkte och hämtade dagens lunch innan vi hämtade upp en till som skulle vara med på möhippan vid stationen och efter det åkte vi upp och parkerade vid Nicole, den blivande bruden. Där mötte vi upp de andra. Jag hade bokat in Nicole för att fota mig inför kommande boksläpp så hon trodde att hon skulle vi skulle ut att ta kort. Och när vi var ute bland träden hoppade de andra fram från träden med tutor. Efter en del skratt och bilder, bjöd vi in oss till Nicole och pyntade tröjor som vi skulle ha senare på dagen och åt exotisk planka. Givetvis blev det mängdvis med prat.

När vi var mätta och tröjorna fixerade begav vi oss till Huskvarna och närmare bestämt Prison island. Det blev en och en halv timme i cellerna. Riktigt kul! Men en del är ju så sjukt svåra att komma på vad man ska göra. Dock är jag riktigt stolt över att jag löste Mastermind så snabbt! När vår tid var över i cellerna blev det ett spel med lasergame. Så himla kul, och varmt!
När vi var klara där avvek två stycken och vi andra, efter en snabbdusch och ombyte, gick ut och åt. En riktigt trevlig dag med mycket skratt och jag var supertrött när jag kom hem till Joakims föräldrar på kvällen. Nu ser jag fram emot bröllopet den 15/10 och efter det får jag kalla Nicole för min svägerska också.

Ved, ved och ännu mer ved

För ett tag sedan börjde vår ved ta slut och Joakims föräldrar sa att vi kunde få en del av dem då de inte längre är i behov utav den. Och nu när vi ändå var nere så passade vi på att ta med släpkärran. Under lördagen hade Joakim och hans pappa lastat släpet med ved och eftermiddagens uppgift var att ta hand om den här hemma. Jag har lastat och kört med säckakärran fram och tillbaka. Dessutom fick jag hjälp av Melissa att lasta på kärran. Joakim skötte sågning och klyvning då de var alldeles för stora för att få plats i vår kamin. När all ved var förflyttad till sågstället utanför skjulet ville Melissa in och titta på tv medan jag och Joakim fortsatte, och jag gick över till nästa steg – stapling. Nu är skjulet fullt med ved, vi har nog så att det räcker i flera år framöver i den takt som vi eldar.

Nu är vi riktigt möra efter helgen och njuter av en värmande brasa. För att få riktig feeling så i kvällsrusket blir det även varm choklad framför tv:n.

Hoppas att ni har haft en bra helg!

3 thoughts on “Möhippa och en massa ved

Add yours

  1. Så gott med varm choklad, det kan ju verkligen behövas efter den helgen men lät ju som en riktigt rolig helg..lasergame var det länge sedan jag spelade.. men det är ju faktiskt ganska kul

  2. Roligt med möhippa! Låter som ni har haft en bra men slitsam helg, framförallt arbetet med veden. Vet exakt hur tungt det är att hålla på med ved.
    Gott med varm choklad!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: