Fram och tillbaka, vinterredo och äppelkaka

Den här helgen har gått i ett nafs, men det har varit otroligt skönt att bara vara hemma och fixa. Även om det varit en hel del att göra så har vi ändå gjort saker i vårt tempo och det har varit avkopplande att bara vara hemma.
Igår skulle det regna i stort sett hela dagen så vi bestämde oss för att åka och handla då istället. Och dagen gick till stor del åt att plocka och dona inomhus. Det tvättades och vi plockade undan kläder som vi inte kommer behöva använda under vintern och vi testade flytta vårt vitrinskåp men det resulterade i att vi ställde tillbaka det igen för det gjorde sig bättre på den förra platsen. Man vet ju inte förrän man har testat.

Vi blev riktigt förvånade när vi fick sovmorgon idag! Klockan var strax efter åtta när vi vaknade och det var nästan så att man undrade om något att hänt barnen för att det var så tyst. Men när jag kom ut ur sovrummet så mötte jag Melissa som var på väg in till oss, så vi var väldigt synkade idag.
Efter frukost klädde vi på oss och gav oss ut i trädgården. Utemöbler och grillen plockades undan, nätet som vi har haft över våra jordgubbar togs bort, vårt skjul städades och vattenslangar samlades ihop. Barnen lekte i sandlådan och sedan plockade vi även undan alla leksaker till den. Så nu är trädgården redo för vintern.

Vi testade göra en ny lunch idag i form av trekantssmörgåsar med laxröra. Riktigt gott och förvånansvärt mättande, eller nja kanske inte när man tänker hur mycket bröd det är egentligen. Men det kan se lite fjuttigt ut. Efter en god lunch och barnen var badade var det dags för Wilhelm att sova och Melissa ville se på Nicke Nyfiken så då passade jag på att sitta och skriva en stund. Det var längesedan jag bara satt och skrev nu, och jisses vad skönt det var att låta fingrarna löpa över tangenterna. Men jag har även skickat tillbaka den andra vändan av sättningen för min dystopi till grafikern så den kommer förmodligen bli klar nästa vecka, helt sjukt!
Joakim ställde sig och gjorde Amerikans äppelkaka på några av äpplena som ingick i en svinnsmart-låda som vi köpte igår.

Nu laddar vi för en ny vecka med jobb, läkarbesök för Wilhelm och på lördag har jag skrivdag med Hanna igen, gissa om jag längtar!

Hoppas att ni haft en bra helg!

5 thoughts on “Fram och tillbaka, vinterredo och äppelkaka

Add yours

  1. Alltid lika skönt att inte bli väckt utan att man får vakna då man är redo. Skönt att få röjt undan. Jag har skjutit på det allt för länge, men måste tas bara.

  2. Skönt när man får gjort en massa,saker hemma utan stress och press. Igår tog jag tag u strykhögen som växt sig gigantisk, det var så skönt när jag var klar.
    Visst känner man sig så nöjd efteråt.
    Kram Kajsa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: