Ljuslykta och maskinlastning


Idag kom första julpysslet hem från förskolan. På Wilhelms avdelning hade de gjort ljuslyktor av glasburkar. Så stolt han var över den och riktig lycklig när han fick sätta ner värmeljuset så vi kunde ha det tänt vid eftermiddagsfikat.
Det var lite kul för i tisdags kom jag med en påse med glasburkar till förskolan då de efterfrågat burkar som de kan använda till pyssel. Vi hade väldigt många burkar sedan vi gjorde egen barnmat för då sparade vi alla burkar som var i en bra storlek, så nu passar det bra att rensa ut lite bland dem. Och att få tillbaka dem så här fina har jag ingenting emot. Nu vill Melissa också göra en så vi får se om vi pysslar ihop en i helgen.

För ett par veckor sedan sålde Joakim sin svarv till ett företag utomlands, och idag kom äntligen lastbilen som skulle hämta upp maskinen. Efter lite missförstånd i kommunikationen då Joakim inte kan turkiska och lastbilschauffören inte kunde engelska hamnade på lastbilen och grävmaskinen på rätt plats. Jag och barnen passade även på att gå på en promenad och kunde stanna och titta på när de lastade. Barnen var överlyckliga av att få titta på, den minst exalterade var Bartolo som mest stod och frös. Nu är maskinen lastad och helt plötsligt har Joakim plats i garaget igen. Men det kanske är bäst att ha det osagt så att han inte försöka fylla den ytan igen.

Ikväll blir det bara att ta det lugnt och hänga i soffan. Huvudet är trött efter en tidig morgon då jag skulle lämna min mamma på busstationen i Linköping innan 6.30. Det har varit mycket det senaste tiden och det börjar kännas nu. Hoppas att jag kommer kunna sova gott i natt och inte är alldeles för uppspelt inför imorgon.
Imorgon flexar både jag och Joakim hem lite tidigare från jobbet för att åka förbi terminalen i Linköping och hämtar upp mina böcker! Imorgon får jag hålla min bokbebis i handen!!!

7 thoughts on “Ljuslykta och maskinlastning

Add yours

 1. Förstår att det var spännande att kolla när man lastade svarven! Och så kul med barnens stolthet över sina alster. Klart Melissa ska få göra en lykta också 🙂

 2. Med risk för att bli gnällig eller bajsig så tar jag den känner jag. Jag är Ateljerista och pedagoggista i förskolan och ogillar detta julpyssel när pedagogerna hittat något fint som de kan skapa med barnen. När allt barnen egentligen gjort är att valt färg på garnet eller klistermärken som pedagogen satt där barnet pekade.

  Det finns så många sätt att få barnen att skapa sina egna konstverk även när de är små. Men visst har även jag sparade tomtar från mina barn som gjordes med fröken klistrandes när de gick i förskolan.

  Alla kan skapa på egen hand utifrån sina förutsättningar…..

  1. Jag märker återigen att mina barn har haft fantastiska pedagoger för de som de har kommit hem med kan inte vara gjort av någon annan än ett barn. Hahaha
   När jag arbetade inom barnomsorgen så fick jag lära mig (på en fsk) att jag inte fick rita till barnen utan jag skulle isf lära dem rita likadant som mig. Det tyckte jag var lite väl att ta i, särskilt med tanke på att de flesta barnen ritade bättre än mig. Hahaha

 3. Jag har sparat barnens julpyssel. Vi har bla en gul lerklump som Vicce har gjort, han var så stolt när han visade upp sin lussebulle som kunde hålla ett granljus. Nu vill han inte ens se den. Jag tänkte att om han gifter sig så jag fan duka med den alltså. hahaha
  Ett tips ang ljuslyktan, sätt i ett batteridrivet värmeljus så kan han ha den på sitt rum utan risk för brand.

 4. Hoppas du får en lite lugnare period nu innan jul. Även jag har haft mycket nu under hösten så vill också kunna hinna andas lite. Trevlig helg på dig 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: