Det vänder och fredagsvin

Puh, vilken natt det blev! Det märks tydligt att jag inte är van att vakna om nätterna numera. Men vid tre-tiden var Melissa riktigt ledsen så det var bara att gå upp och hjälpa henne kissa. Efter det var hon hungrig, vilket inte var konstigt med tanke på att hon ingenting på kvällen igår så jag ställde mig och fixade en smörgås, sedan gick jag in till Joakim och väckte honom så att han fick sitta upp med henne. Det var ju trots allt han som skulle vara hemma med henne idag och jag skulle jobba så jag behövde sova för att kunna fungera. Sömn är heligt för mig och jag klarar inte av när den rubbas. Jag blir helt förstörd.

Men arbetsdagen fortlöpte riktigt smidigt, det var fullt upp och jag kände mig riktigt effektiv. Älskar den känslan! Och jag fick dessutom iväg ett mejl till en som håller i nätverk av författare i Jönköping och fick väldigt positiv respons. Det känns som att det börjar lossna lite nu med författarskapet faktiskt. Har varit i en svacka när det kommer till skrivandet där det har varit mycket självtvivel vilket gjort att mina skrivstunder har varit något motiga och det har varit väldigt svårt att nå ut med min bok. Men nu känns det som att det börjar vända, peppen för manuset jag arbetar på just nu är tillbaka och jag hade lätt kunnat stänga in mig en dag och bara skriva.

Melissa mår mycket bättre idag, hon och Joakim hade en bra dag hemma och de spenderade mycket tid ute i garaget och byggde på 3D-skrivaren. Och Wilhelm cyklade för fullt på förskolan när jag hämtade honom. När vi kom hem blev det en promenad tillsammans för att njuta av solen som fortfarande hängde kvar på himlen. Solljuset ger en sådan energikick just nu. Jag plockade även in lite grönkål från landet till kvällens skinka- och grönkålspaj.

Nu blir det ett glas vin, popcorn och serier här hemma. Mysigt och avkopplande.

5 thoughts on “Det vänder och fredagsvin

Add yours

  1. Jag är också lättpåverkad när det kommer till sömn. Det är inte inte konstigt att man använder sömnen som ett verktyg för att bryta ner människor i fångenskap osv.
    Härligt att det blev en bra dag trots allt!

  2. Stackars liten. Inte lätt för henne heller. Men va bra att det fixade sej med toa och mat. Förstår helt o hållet med sömn. Man måste ha det 🥰

  3. Mina barn har lärt sig att om mamma inte får sova blir hon en häxa. Det lärde de sig tidigt. Så många ggr jag har stängt dörren till deras rum, lagt mig på golvet och sovit. Då visste jag var de var och de kunde leka själva. Funkade ju fram tills de lärde sig öppna dörrar. Haha
    Kram

  4. Skönt att Melissa mår bättre nu. Ja sömn är väldigt viktigt för mig med har jag börjat förstå. Det är så härligt när solen tittar fram 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: