Rockar sockorna och en skrivpaus

Idag var det dags att rocka sockorna. Barnen hade under gårdagen pratat om detta på förskolan och det gick förvånansvärt smidigt att ta på Melissa två olika strumpor, hon brukar inte klara att det är samma. Givetvis rockade även jag sockorna idag. Har ni också rockat idag?

Annars har dagen löpt på som vanligt med alla vardagsbestyr med jobb, familj och mat. Men vad jag njöt av vädret på väg hem idag! 11 grader varmt och sol! Alltså, nu börjar jag få ordentliga vårkänslor. Kan vi bestämma att det sista bakslaget för våren har kommit nu så att vi kan få vår på riktigt? Melissa ville till och med vara ute och leka med Bartolo medan jag och Wilhelm körde tåg och fixade mellanmål här inne.

Hjärnan får en paus

Starten på det här året har verkligen varit produktiv när det kommer till skrivandet. Under januari skrev jag klart ett långt manus som jag skrivit på sedan maj, och påbörjade min kortroman “Springor av mörker” som under februari skickades iväg till förlag. Ett par dagar senare fick jag ett ja och skrev avtal med mitt drömförlag, och min skräckroman kommer att ges under 2024 hos Seraf förlag. När det manuset var ivägskickat dök jag in i redigeringen av mitt långa manus som precis kommit tillbaka från testläsare och i början av förra veckan blev första redigeringsrundan klar och manuset har åkt ut till testläsare igen. Under denna tiden redigerade jag även på noveller som hade en snäv deadline. Och i skrivhelgen som var så skrev jag en ny novell, redigerade den och igår så skickades den till förlag.
Med andra ord har det varit tre intensiva månader när det kommer till skrivandet och jag känner att både jag och hjärnan behöver pusta ut lite nu och inte kasta oss i ett nytt projekt direkt. Projektet finns där och jag längtar efter att sätta igång att skriva det, men först behöver jag ha en skrivpaus och det gör inget om berättelsen får marinera lite till i huvudet. Så resten av veckan kommer det inte bli något skrivande. Okej, det är inte helt sant. Men det kommer inte bli något manusskrivande i alla fall.

13 thoughts on “Rockar sockorna och en skrivpaus

Add yours

  1. Inga rocka sockorna idag, jag har bara varit hemma och inte träffat någon annan än maken.

    Däremot har jag plockat fram utemöblerna, trots att jag vet att det ska komma snö till helgen 🙁

  2. Milde tid så produktiv du har varit med ditt skrivande! Du gör klokt i att ge dig själv och din hjärna en paus, för det behöver man göra ibland. Det sista man vill göra är att bränna ut sig.

    1. Håller med dig! Men tyckte det var ovanligt lite om rocka sockarna denna gång- brukar alltid synas överallt eller så kanske det bara var jag som missade det

  3. Nej jag har inte rockar sockorna. Visste inte att de var datumet förräns man såg på fb.

  4. Här rockade alla utom maken sockorna igår, äntligen fick man användning för lådan med udda strumpor. Barnen är dock ännu lite för små för att förstå varför man gör det

  5. Jag hoppas att jag under året kommer kunna hitta tillbaka lite till skrivandet. Just nu är det jobb och vardagen som tar mest jobb. Men hoppas att tiden och orken kommer med våren och sommaren till att skriva 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: