Sista gympan och tips på aktiviteter

Idag var det sista gympan för Melissa. Hjälp, vad den här vårterminen har gått fort. 10 veckor bara sådär! Men roligt har det varit och Melissa har utvecklats massor på de här gångerna. Det märks hur stor skillnad gympa gör för motoriken och balansen. Och det har varit en liten utmaning att vara ledare också och planera ihop allting. Nu är inte de här barnen så värst krävande och det har fungerat hur bra som helst. Eftersom det var sista gången för vårterminen idag fick alla barnen som var med varsin medalj. Gissa om Melissa var stolt över den!

Hon har redan frågat om hon får gå på gympa igen, och förhoppningsvis anordnas även en gympagrupp i hennes ålder i höst också. Det är så himla smidigt när det är ute hos oss med gångavstånd. Men nu kommer frågan vad vi ska göra fram tills hösten. Det har varit roligt med en stående aktivitet i veckan och Melissa har hela tiden haft något att se fram emot, så det vore roligt att fortsätta ha något liknande. Kanske inte just gympa och det vore smidigt att ha något hemmavid. Jag funderar på om det ska vara något som hela familjen kan göra tillsammans som till exempel “skogs-onsdagar” – att vi går ut i skogen varje onsdag efter att vi kommit hem, eller “pyssel-torsdag”. Jag tror att ni förstår vart jag vill komma med detta, och jag undrar om det är någon som sitter på lite bra och enkla aktiviteter?

8 thoughts on “Sista gympan och tips på aktiviteter

Add yours

  1. Ja de här sista tio veckorna har bara rusat förbi. Är den första att skriva under på det. Nu börjar det ändå bli ljusare ute så någon uteaktivitet är väl perfekt tänker jag. Snöstorm och 25 minus är väl knappast troligt, och lite regn klarar man ju allt av.

  2. organiserad pysselstund? eller bakning? Eller möjligen en onlineträningsstund med barnen, finns en hel del roliga träningspass att hitta gratis på youtube..Eller om ni har mycket plats i trädgården så kan man fixa en hemmagjord hinderbana där och sedan köra tävlingar regelbundet med egna priser och medaljer

  3. Galet hur tiden går fort ibland. Här älskar barnen röreslesagor på youtube. Men kanske ni kan testa spel (finns ju ex ett bamsespel som uppmuntrar till rörelse). Göra hinderbana hemma. Baka, pyssla. Kanske ni kan göra en påse med en massa förslag och så drar ni en gång i veckan nått som ni skall göra, alltså att det blir olika vecka för vecka

  4. Härligt att M gillar gympa. Jag är själv gammal gymnast och tävlade på ganska hög nivå. Dottern körde truppgympa fram till i 9:an. Så visst saknar jag gympa live. Tur att det visas på tv och YT

  5. Ja, galet vad fort veckorna går! Insåg att jag bara har 2v kvar med kören den här terminen!
    Kom att tänka på en present jag köpte i julas, tror att det var i bokhandeln… Kortlekar med inomhus- respektive utomhusaktiviteter. Vet ju inte alls vilken nivå aktiviteterna var på men det skulle ju kunna vara ett alternativ.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: