Påskhelgen

I lördags bar det av ner till Jönköping för att fira påsk med Joakims föräldrar, och vad mycket trafik det var! Bilmässan på Elmia är under påskhelgen och det var minst sagt ett par galningar som körde om oss på motorvägen ner. Men vi kom fram som vi skulle och utan några längre bilköer. Det blev god mat, prat och en härlig promenad i det fina vädret. Vi stannade även till vid en lekpark där barnen fick springa av sig ordentligt. Joakims föräldrar plockade fram en skrinda som barnen fick åka i vilket var väldigt populärt.

Efter god efterrätt blev det ännu mer lek inomhus, lite slötittande på tv då flera av oss var ganska så trötta. Men sen var det bara att ta tag i dagen igen. Jag hade nämligen sagt till Joakim att han skulle få ta lite nya författarbilder på mig, så vi tog med oss kameran och gav oss ut i skogen. Det blev en stunds irrande, många skratt och min ena sko gick sönder men vi hittade några lämpliga platser för att fota och några bra bilder blev det allt!

Vi sov över hos Joakims föräldrar och efter frukosten packade vi in oss i bilen och åkte vidare till mina föräldrar för påskfirande med släkten. De små kusinerna fann varandra direkt och det är så kul att se barnen leka tillsammans. Även denna dag bjöd på fantastiskt väder så barnen kunde leka i trädgården och givetvis blev det även en promenad med lek längs vägen. Efter god mat, en hel del sötsaker och många skratt så bar det hemåt, och jag och Joakim var totalt slut när vi väl var hemma och barnen var lagda och allting var uppackat!

Idag gick det i ett på förmiddagen. Frukost, handling och en tidig lunch då vi skulle vara inne i Linköping vid 12 för bio. Melissa har varit så peppad på att få gå på bio, och det var så roligt att hela familjen kunde gå tillsammans. Vi var lite tveksamma först om det skulle funka att ha med Wilhelm då han sällan sitter still, visst blev det lite spring och småbråk i början men sen gick det utmärkt. Dessutom var det bara vi och två sällskap till i hela biosalen vilket var skönt. Barnen fick sitta i våra knän för att se ordentligt och vi hade även mellanstor popcorn som alla delade på, vi hade tagit med varsin burk till barnen som vi kunde hälla över i – väldigt smidigt! Ett lyckat första biobesök måste jag ändå säga! Filmen “Mumier” som vi såg var också bra, både för de små och för oss stora.

Väl hemma igen blev det att äta frukt ute på altanen och leka i sandlådan. Det gäller ju att ta vara på det fina vädret nu!
Ikväll blir det mest att ta det lugnt och ladda upp inför att gå tillbaka till vardagen imorgon. Joakim åker till Piteå med jobbet imorgon så jag blir ensam hemma med barnen ett par dagar nu.

Har ni haft en bra påsk?

5 thoughts on “Påskhelgen

Add yours

  1. Jättefint foto på dig! Dessutom så gulligt med en skrinda.
    Påskhelgen här har varit en mix av renovering, pubkväll, mysfika i solen, vänner, god mat och mys med dottern. Har till och med hunnit power walk och aerobic dance pass. En bra påsk…kunde bara varit några dagar till
    Kram Kajsa

  2. Intensiv helg, men ni verkar ha haft det bra trots allt. Så skönt då värmen tittar fram, och man kan vara ute lite mer. Hoppas det fortsätter så här.

  3. Nostalgi feeling när jag såg skrindan. En sådan hade vi när jag var barn vilken fanns kvar länge och väl. Tyvärr följde den inte med när mor och far flyttade till landet . Hade varit kul att haft till mina barn.

    Ha en fin start på nya veckan

  4. Så mysigt att gå på bio och så även efter att det varit full rulle innan. Ja kan tro att det var mycket trafik, påsktrafiken är nog en av de tiderna på året som folk reser mest, man längtar till sommaren så man börjar njuta då. Skönt att ni fick det bra gos dina svärföräldrar sedan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: