Hjälpredor i köket

Nu när det är skördetider är det en extra fröjd att laga mat! Att kunna gå ut och plocka grönsaker i trädgården är en riktig lyx. Häromdagen var det pytt i panna på matsedeln och det var potatis, morötter och rödbetor från landet. Underbart!

Vi får dessutom alltid hjälp i köket. Wilhelm är otroligt matintresserad och vill hela tiden hjälp till. Något som nu även börjat smitta av sig på Melissa som inte haft samma intresse, men även hon hjälpte till att steka ägg och duka bordet. Mysigt när hela familjen hjälps åt i köket, även om det kan bli lite rörigt ibland.

I söndags fick vi även leverans av smakboxen, och jag och Joakim var överens om att det var den bästa boxen hittills. Massor av spännande saker som vi med stor sannolikhet kommer att använda upp. Dessutom ingen majonnäs, något som varit med ett par gånger och det är inget vi använder här hemma.

Nu har jag och Wilhelm en banankaka i ugnen inför helgens kalas, det doftar ljuvligt och frågan är om den kommer klara sig till lördag.

6 thoughts on “Hjälpredor i köket

Add yours

  1. Ja sådant älskade jag då jag bodde hemma och man kunde ta hem från mamma och pappas stuga. Det är skörd för resten av året sedan man kan göra saker på och koka in och frysa in. Så gott och husligt.,

  2. Vad lyxigt att kunna plocka godsaker i trädgården! Och så kul när barnen är intresserade av att hjälpa till och lära sig. Är så glad att båda mina barn kan rodda med alla måltider själva och det behövs.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: