Sviter från gårdagen

Igår när vi gick och la oss efter en dag med kalas sa vi “vad skönt det kommer bli att inte behöva stå i köket hela förmiddagen imorgon”. Och var hamnade vi idag? I köket!

Igår kom min farmor med 10 liter lingon och mina föräldrar med en hink med äpplen så idag har det saftats och syltats på morgonen. Det blev 6 liter lingonsylt, 3 liter lingondricka och 3 liter äppelmust. Så gott, men nu börjar vi få lite platsbrist både i kyl och frys här hemma.

Efter att vi donat klart i köket var det riktigt skönt att sätta sig ute på altanen och koppla av en stund. Vädret visade sig från sin bästa sida idag också med både sol och värme mitt på dagen. Barnen lekte för fullt och satt även och myste tillsammans i fåtöljen i min lilla läshörna.

Efter ett tag började det faktiskt krypa lite i benen på oss och vi bestämde oss för att åka in till stan för att kika i lite affärer. Vi är på jakt efter en loungesoffa till altanen och även en soffa till läshörnan och igår fick vi lite bidrag till detta, så idag passade vi på att kika runt lite. Melissa tyckte det var jättekul att testa möbler och satt nästan på varenda en i affären. Nu har vi börjat landa i mer exakt vad vi är ute efter, det gäller bara att hitta det också!

Fötterna är riktigt trött nu efter dagen, sviter efter en aktiv helg. Och jag kan säga att jag är ganska trött på att stå i köket nu också och det är ju tur att jag inte har några planer på att spendera kvällen där utan i soffan.

Hoppas ni har haft en bra helg!

5 thoughts on “Sviter från gårdagen

Add yours

 1. Men så gott med ni fixat. Äpplemust är ju bland det godaste man kan dricka. Vi har en kompis som fixar sin egna som vi köpt av ibland. Rena lyxen.

 2. Wao äppelmust är så galet gott.

  Finns ett ställe här hemma där man kan få sina äpplen gjorda till must.
  Hoppas ni hittade soffan till altanen och det blir mys där ute

 3. Min mamma brukar göra göra lingonsaft och tycker alltid det är kul att se 🙂 bra med mkt äpplen och frukt.

  Kul att få åka till affären och kolla på möbler 🙂 även om man inte köper så är det alltid mysigt att kolla 😊

 4. Oj vad ni var flitiga. Dessutom lär det räcka ett tag framöver.
  Kul med att planera in lite nytt och vara på jakt. Det kommer bli bra till slut
  Kram Kajsa

 5. Ohh fulllt upp har ni men härligt att kunna koka och göra eget gott också. Samt charmigt att läsa att det sedan vart spring i benen igen och ni åkte för att leta möbler, effektiva dagar =D

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: