Äppelmuffins och lussekatter

Dagen började inte på min sida. Jag tänkte att jag kunde ge Melissa sin leverpastejsmacka under tiden som jag fixade min egen frukost så vi kunde äta samtidigt. Dumt val. Då ville hon inte äta sin gröt, så nu har jag lärt mig att jag inte ska ändra på ordningen på frukosten. Efter frukosten tänkte jag dra igång lussekattsbaket. När jag smält smöret och plockade fram det som behövdes så hittade jag inte saffranet. Jag letade igen lådorna i köket, handlingskassarna och insåg att påsarna förmodligen låg i Joakims plånbok. Mycket riktigt, det gjorde dem. Så det var bara att skrota den idén och komma på något annat att göra med det smälta smöret. Så det fick bli en omgång äppelmuffins med havrecrumble. Roy Fares recept, och de är riktigt goda! Dock gör jag alltid dubbelsats på crumblen då det blir lite för lite annars tycker jag. Det är ju ändå en av de bästa delarna med muffinsen😋

De passade utmärkt till eftermiddagsfika med Renate och Nelia som kom över. 
Eftersom Joakim höll mina saffranspåsar gisslan under dagen fick han den äran att hjälpa till att baka lussebullarna när han kom hem. Det går inte att klaga på resultatet👌

Så nu är adventsfikat räddat och vi är redo för besök i helgen. Det kan även bli Melissas första pulkatur imorgon på vår alldeles egna pulkabacke👍

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: