BB-väskan – Packlista

Idag är det 33 dagar kvar till beräknad förlossning. Japp, det är nedräkning på hög nivå nu! Så idag var det packning av BB-väskan. Det är lika bra att ha så mycket som möjligt förberett för man vet aldrig när den lilla krabaten bestämmer sig för att komma ut. Melissa kom 6 dagar innan beräknat så vi får se om den här tänker följa samma spår och komma tidigare.
Om man googlar runt så finns det massor av tips på vad man ska ha med till förlossningen och BB. Vi försöker hålla det så enkelt som möjligt då vi inte vill släpa med saker som vi ändå inte kommer använda. En del tar med sig babynest och nästan hela barnrummet känns det som.

Packlista för BB-väskan

Till bebis
– Två omlott bodies
– Två par byxor
– Strumpor
– Pyjamas
– Mjuk mössa
– Napp
– Extra blöjor (sist fick vi blöjor på BB som vi även fick med oss hem, men vågar inte chansa)
– Våtservetter och en liten handduk
– Flaska och ersättning – sist kom inte amningen igång vilket var riktigt påfrestande och tillslut fick vi ringa på personalen hela tiden för att få ersättning. Så denna gång tänker vi vara förberedda med att ha med eget.

Till mamman (mig)
– Mjuka, lössittande kläder – den mesta tiden kommer man förmodligen gå i den glamourösa sjukhusskjortan så det behövs inte mycket kläder. Men visst är det alltid skönast att ha på sig sina egna kläder.
– Tjock varm tröja – sist frös både jag och Joakim när vi var på BB i mars, och denna gången kommer det vara i februari så vi räknar med att det blir kallt denna gång också.
– Amnings bh
– Sköna trosor
– Necessär: hygienartiklar, hårsnoddar, lypsyl, hårborste
– Bok – eftersom det lätt kan dra ut på tiden så är det bäst att ha något med sig så man kan fördriva tiden.

Till pappan
– Klädombyte – även han får med lite varmare kläder för att slippa frysa
– Necessär med hygienartiklar
– Något att fördriva tiden med

Övrigt:
– Mat – jag får mat på sjukhuset men inte Joakim så vi fixar så att han har några matlådor i frysen att ha med.
– Snacks/godis
– Mobilladdare
– Legitimation
– Babyskydd
Detta kommer vara förberett men packas med först när det är dags att åka till förlossningen

Tycker ni att jag glömt något?
Just nu står det still i mitt huvud vad jag vill ha att kunna småtugga på när vi ligger på BB, så kom gärna med tips på godsaker!

24 thoughts on “BB-väskan – Packlista

Add yours

 1. Men får din man vara med? För han får dom inte det när är under själv förlossningen. Vi hade bb-väskan packad redan i veckan 24 och jag hade Förlossnings brev med mig. Men så klart gick det inte som förväntat

 2. Så spännande att börja packa väskan. Kan tänka mig att det känns som att det verkligen närmar sig då 🙂

 3. kul att packa väskan, amningen fungerade inte alls med min första, medans med min andra hoppade den bara igång efter ca 2 dagar, så det är olika för varje graviditet tydligen..

 4. Jag tänker lite som dig där. Gör det enkelt för er, och ta inte med för mycket. I värsta fall får väl din man åka och hämta tänker jag 🙂

 5. Du verkar ha koll på läget!
  Jag hann inte packa någon väska någon av gångerna! Första gången hade vi huset fullt av folk, lite fest 🙂 När jag insåg att det var dags så låg jag på en soffa och dirigerade mannen att hämta saker och packa ner… Hade inte ens hunnit köpa bebiskläderna jag köpt så de fick min mamma komma med till bb…. Andra gången fick jag veta att jag skulle bli igångsatt samma dag, så jag fick åka hem och hämta lite saker.

 6. Det där verkar vara en väldigt genomtänkt och bra lista – inte för mycket och inte för lite….allt bebisen och du behöver i övrigt finns ju på sjukhuset….spännande tider väntar.

 7. Vad härligt att börja att paka väskan och att det värkligen närmar sej nu ♥️

 8. Framför allt kamera glöm inte den. De allra första bilderna vill man så gärna ha. Sköna tofflor eller strumpor för golven är ofta så kalla att gå på om du får gå runt en massa. Det ska blir så spännande att följa dig och er fram till bebisen kommer

 9. På vårt BB kunde man köpa matlåda för en mindre summa också för papporna, Känns som ni har packat ner mycket bra =D. Toppen med mobilladare, det hade vi missat =D

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: