Grönsakscraving

I och med att det var en ganska aktiv dag igår i trädgården så fick det bli en lugnare dag idag. Och det passade ju bra då vädret var inte alls lika skönt. Joakim och Melissa åkte till stan och handlade material till att fixa solseglet, så nu är stolpen gjuten på plats. Det kommer ett inlägg sen när allt är på plats.

Jag och Wilhelm har mest myst här hemma. Men jag har ändå fixat lite smått mellan alla matningar och blöjbyten. Det har bland annat blivit en del shoppat på nätet idag och grönkålen i trädgården fick bli grönkålschips till dagens soppa. Vår lilla kille vill helst vara nära hela tiden så han bor mer eller mindre på min bröstkorg just nu 😂 Tack och lov att man har en bärsele säger jag bara! Men det är ju så mysigt också ❤️

Nu efter graviditeten och förlossningen har jag börjat på lite cravings – fräscha frukter och grönsaker. Inte mig emot! När vi lagar mat så hackar jag upp grönsakerna tidigt så att det går att småäta grönsaker under tiden som maten lagas. På så sätt lyckas jag få i hela familjen grönsaker. Melissa älskar grönsaker så henne är det inte svårt att få i, det är mannen min som inte brukar äta så mycket grönsaker. Men inte ens han kan motstå när grönsakerna ligger uppskurna så det går att ta sig en mumsbit.

Hälften av grönsakerna har redan hunnit försvinna från tallriken

Hur äter ni era grönsaker?

11 thoughts on “Grönsakscraving

Add yours

 1. Värre crawings än grönsaker kan man ju ha. Det går väldigt lätt att “lura” barn att äta gränsaker. Mitt barnbarn vägrade äta sallad då vi var på SPA, men blev överlycklig för de stora gurkstavarna och morotsstavararna Går vi på typ Burger King är det alltid morötter som gäller t.ex.

 2. Det där ska jag anamma. Sonen är inga problem att få i grönsaker, men dottern är det värre med och hon är ändå 15 år! 😀

 3. Skönt med en lugn dag.
  Cravings efter nyttiga saker är aldrig fel. Att skära upp grönsakerna gör det enklare att äta dem och funkar bra på barnen ❤

 4. Härligt när crawingsen är nyttiga i alla fall. Morötter har jag fått en noja på nu och går ofta till kylen och plockar på mig några morotsstavar

 5. Det där är enda sättet att få min nu 25-åriga son att äta grönsaker. Färdigskrivet men inte blandat. Gärna i stavar och morotsstavar ska helst ligga i lite vatten. Jag gör det dock alltför sällan men måste nog skärpa till mig.

  1. Men vad härligt att du har fått lite nyttigare chwewings ❤ tycker med om fräscha grönsaker

 6. Jag har också haft väldigt mycket cravings på grönsaker senaste tiden. Rå broccoli och paprika kan jag äta hur mycket som helst. Smart att skära upp dem innan så att man kan äta under tiden.

 7. Myssigt att ni har myssigt och tycker Wilhelm är verkligen ett fint namn . Min pappa heter det i mellannamn . Och tror min systers sambo hette det i mellannamn .

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: