Öna kulturreservat

Idag bestämde vi oss för att göra en utflykt. Eftersom vi har tänkt att utforska Östergötland och östkusten i sommar så tänkte vi att vi lika väl kunde börja nu. Så vi åkte till Öna kulturreservat som ligger ungefär 16 km ifrån där vi bor. Det är en liten by av timmerstugor långt inne i skogen. De äldsta byggnaderna är från 1700-talet och de är omgivna av kuperade betesmarker med mycket sten och stensjön ligger precis nedanför.

En väldigt vacker plats och det fanns även en vandringsled. Den får vi testa en dag när barnen inte är så små. Just nu var det inga djur som var och betade men jag kan tänka mig att de gör det närmare sommaren sen. Det fanns gott om bänkar att fika vid så jag tror att det nog är ganska mycket folk som kommer ut hit på sommaren. Men idag var vi ensamma så vi kunde kika runt, plocka lite vitsippor, mata fåglar, fika och njuta av solen i lugn och ro!

14 thoughts on “Öna kulturreservat

Add yours

  1. Härligt det ser ut. Alltid roligt att komma ut en sväng och ni verka ha haft det bra. Idag blev det bara en promenad ner till centrum och gick runt. Mycket folk så inga affärer.

  2. Men vilken mysig plats, jag samlar lite på just sådana tips om saker att se och göra i Sverige – så tusen tack för att du delar med dig. Östergötland är ett landskap vi lärt oss tycka mycket om när dottern bodde där.

  3. Såg ut som en avkopplande utflykt och lagom med intryck för små barn, är enklare att roa dom när de fortfarande är små och tycker vad som helst som man får göra med mamma och pappa är det bästa som finns…

  4. skönt att ni kunde vara lite ensamma på den platsen ni åkte till och gött o kunna fika ute nu när våren äntlige har kommit 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d