Sjukhus besök med MRI

Idag var det dags för Wilhelms MRI på hjärnan för att fastställa hur mycket vätska som ansamlats. Så det har varit lite speciellt på förmiddagen då han inte fick äta efter 06 och dricka efter 10. Men det har fungerat jättebra, det är nästan tur att det är så varmt som det är nu, för då är han inte så värst hungrig.

MRI står för magnetic resonance imaging, där man använder sig av en stor magnet som får väteprotonerna i vattenmolekylerna i kroppen att rikta sig antingen mot eller ifrån kameran. Väteprotonerna börjar snurra i samma frekvens som styrkan på magnetfältet. Sedan skickar en radiofrekvens puls in, och de väteprontoner som har samma frekvens svarar på signalen. Då avger väteprotonerna energi, som fångas upp och skapar en bild. Det finns ingen joniserande (skadlig) strålning som det är vid röntgenundersökningar.

Det har gått galant på sjukhuset. När vi kom till barnsmärt fick vi vänta i ett rum tills en narkossköterska hämtade oss och tog med oss till MR. Hon sprutade en form av nässpray i näsborrarna på honom, och en kvart senare sov han. Det var hur smidigt som helst. Han fick öronproppar då maskinen låter väldigt mycket. Sen gick jag och satte mig och läste på en bänk på sjukhuset medan de utförde undersökningen. När undersökning var klar så ringde de mig, och vi möttes upp vid den postoperativa avdelningen. Så fort vi kom dit fick Wilhelm ett gosedjur.

Två och en halv timme senare fick vi åka hem, och nu är han bara lite smått dosig.

Nu inväntar vi bara svaret! Och än en gång är vi så tacksamma att vi bor i Sverige och har tillgång denna fantastiska sjukvård.

10 thoughts on “Sjukhus besök med MRI

Add yours

  1. Ja, svensk sjukvård är oftast bra särskilt barnsjukvården. Hoppas allt ser bra ut och att svaret blir positivt.

  2. Vi ska vara tacksamma för det, men det är knappt så man vågar säga att något är bra innan “alla” måste tala om att det minsann inte fungerar. Vi har grannar vi umgås med både från Kina och Italien, och då man hör dom inser vi hur bra vi har det. Nu håller vi tummarna för att det ser så bra ut som det bara kan,. Så han fick sova under tiden? Ja, det kanske är lättast så med ett litet barn.

  3. Hoppas att det visar bra resultat. Fint av sjukhuset att dela ut mjukisdjur till alla små hjältar som besöker dem och behöver lite extra uppmuntran

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: