Grahamnsbullar med morot

Jag har fått förfrågan att dela med mig av receptet på grahamnsbullarna som jag och Melissa bakade för någon vecka sedan. Det blir riktigt goda frallor av det här receptet som jag fått av min kära mor, vi har fått äta de här frallorna flera gånger hemma hos mina föräldrar och de är en stor hit hos både barn och vuxna. Om man vill så går det utmärkt att halvera receptet, det gjorde jag när jag och Melissa bakade då det visade sig att vi bara köpt ett paket jäst.

Ingredienser (cirka 40 bullar):
75 gram margarin
2 rågade msk honung
3/4 liter mjölk
3 rivna morötter
100 gram jäst
9 dl grahamsmjöl
ca 12-14 dl vetemjöl

Gör så här:

Smält margarin och honung, värm det mjölken till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och rör ner mjölkblandningen
Blanda i de rivna morötterna, grahams- och vetemjölet till en lagom fast det.
Låt jäsa i 30 minuter
Arbeta degen på bakbord och forma till runda eller avlånga bullar.
Jäsa i ytterligare 30 minuter
Grädda i 225 grader i ca 10 minuter. Pensla med hett vatten och låt svalna under bakduk

6 thoughts on “Grahamnsbullar med morot

Add yours

  1. Hembakt är allt bäst, och det låter supergott. Morot höjer allt det mesta. Får testa att baka dom en dag. Bröd har ju blivit så dyrt att köpa nu.

  2. Tack snälla för recepetet. Jag är verkligen förtjust i graham och har alltid varit I kombo med morot lät dessa spännande. Ska helt klart baka dem när ena sonen kommer som är lika stort fans som mig och dessutom gillar morötter

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: