Löpning och Kesoplättar – recept

Nu de senaste dagarna har jag varit inne i en väldigt bra period med träningen där jag känner mig väldigt motiverad💪 så idag gick jag upp vid 5.30, på med springkläder, pannlampa, reflexväst och ge sig ut på en löptur. Så skönt var det att få springa själv utan Melissa i en barnvagn framför. Fördelen med att det är en varm vinter är att det inte är halt. Men vilket tunnelseende man får när man springer med pannlampa. Ser ju ingenting åt sidorna😅 Det blev 3 km och sedan dagens 20 armhävningar och lite plankan på det. Jag föredrar att träna på morgonen. Det ger en positiv energi resten av dagen och att man har resterande del av dagen att göra annat. Melissas sömn rubbades dock när jag gick upp så tidigt men efter en liten frukost för hennes del somnade hon om igen. 
Det har varit en aktiv dag med promenader, tvättning, fixa med blommor och morgonträningen vilket har resulterat i 16 700 steg än så länge. 
 
Ikväll testade jag att göra en variant av kesoplättar. De blev rikgt bra! Joakim tyckte de var bättre än pannkakor och Melissa bara tryckte i sig så att jag fick dela med mig av mina också😅 Men jag kan verkligen rekommendera dem. Nyttiga, enkla att göra och går att ta med då de är lika goda kalla som varma. 
Kesoplättar (2 port)
3 ägg
2 dl havregryn
150 gram keso
2 msk vatten
Lite honung eller stevia
Salt (vi gjorde utan salt)
 
Mixa allt ordentligt så att det blir en slät smet och låt det stå i några minuter
Klicka ut smeten i önskad plättstorlek i en medelvarm stekpanna med smör eller kokosolja
Stek tills de stelnat och fått en fin färg
Ät och njut med valfritt tillbehör. 
 
 
 
Melissa fick hemmagjord mango-och bananpure🍌 Joakim körde med hallonsylt och jag åt dem som de var. Vi komemr nog att byta ut pannkakor framöver till det här istället. 
Har ni något bra tips på nyttig kvällsmat/mellanmål?
Om ni testar plättarna, hör gärna av er om vad ni tycker!


 

2 thoughts on “Löpning och Kesoplättar – recept

Add yours

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: