Klinkerplatta som bakskiva

Jag har länge varit sugen på att skaffa en bakskiva i marmor. Vi har ju en träbänkskiva hemma och när man bakar bland annat bröd och bullar så har jag verkligen saknat att ha en yta som degen inte fastnar på så lätt samt att man inte behöver vara så rädd om när man skär bitar.

Men det var riktigt svårt att hitta en som jag tyckte mötte behovet för en rimlig peng. Av någon anledning så är marmorskivorna smala, och jag känner att jag ville ha en ganska bred för att ha ordentligt med plats att kunna baka på. Och lägga omkring 2000kr på en marmorskiva som jag ändå inte skulle bli helt nöjd med kändes inte alls bra. Och ja, smålänningen in mig kom fram😅 Tillslut kom vi på den briljanta idén att använda en av klinkerplattorna vi hade över sen vi kaklade köket. Så tillverkade helt enkelt en egen bakskiva.

Klinkerplattan är i granitkeramik, 60x60x1cm stor och en har blank yta. Vi torkade av baksidan och satte sedan dit små silikonknoppar för att förhindra att plattan skadar ytan under och förhindra att den går av eller flyttar på sig vid tryck.

Så snyggt det blev!

En smidig lösning som var mycket billigare än att köpa en marmorskiva! Dessutom fick vi användning av en av klinkerplattorna som vi sparat på🙌 En nackdel är dock att den är ganska tung, men det hade en marmorskiva också varit. Det enda som är kvar nu är för Joakim att göra en ställning som vi kan ställa den i för en bra och säker förvaring i förrådet. Nu är jag redo inför den kommande bakningen av lussekatter och pepparkakor 🥐

15 thoughts on “Klinkerplatta som bakskiva

Add yours

  1. Alltid upplyftande att läsa om idéer om återbruk eller att använda saker på andra sätt än tänkt från början. Själv har jag en riktigt stor silikonbakplatta från Pufz sommockså är superbra

  2. Tack snälla för tipset. Vi har också ekbänkar. Ska ge mig ut i garaget och hämta in stora plattor. De vi har kvar från när badrummet byggdes är stora nämligen 40 X 50.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: