Barnmorskebesöket gick inte som planerat

Idag var det ett besök hos barnmorskan på schemat. Idag är jag i vecka 34 (33+3). Allt började som vanligt med vägning, blodtryck, lyssna och mäta magen. Allt såg och lät jättebra. Sen skulle hon känna efter hur vår lille krabat ligger – lättare sagt än gjort! Tillslut fick hon gå och hämta en ultraljudsapparat. Och hur låg krabaten? Jo, diagonalt med ryggen ned mot utgången och huvudet upp mot revbenen! Så det blev en tid inbokad i slutet av januari för vändningsförsök där en förlossningsläkare ska försöka få barnet att slå en kullerbytta i magen hamna med huvudet nedåt istället.

Om vändningsförsöket inte lyckas ska det bli bedömning är med bland annat bäckenröntgen för att se om min kropp passar för sätesförlossning dvs. att barnet kommer med rumpan först istället för huvudet eller om det blir planerat kejsarsnitt istället. Men den lille krabaten kan fortfarande bestämma sig för att lägga sig tillrätta fram till vändningsförsöket (håll tummarna) men ju längre tiden går desto mindre plats att röra sig på. När berättade för Joakim sa han att verkar som att den här bebisen också verkar vara envis, och jag svarade att det är ju inte så konstigt med tanke på vilka föräldrarna är 😅

Då allt gick så bra inför Melissas förlossning så känner jag att jag inte har så bra koll på vändningsförsök, sätesförlossning eller kejsarsnitt! Har läst papperna jag fick med mig hem inför vändningsförsöket men tänkte se om jag kunde få lite personliga erfarenheter eller åsikter. Har ni någon erfarenhet/hört något kring detta som ni vill dela med er av?

20 thoughts on “Barnmorskebesöket gick inte som planerat

Add yours

  1. Har alltid varit rädd för att råka ut för vändningsförsök under någon av mina graviditeter, dock har jag haft turen att mina tidigt lagt sig med huvudet neråt. Tror skräcken beror på att jag har så obehag att någon rör min mage, går kanske lättare för dig

  2. Jag har stor erfarenhet av det. Två av fyra barn låg med rumpan först, och var inte så sugna på att vända sig. Nr 1 planerat snitt, Nr 2 vaginalt, Nr 3 skulle bli en vaginal sätesförlossning men blev katastrofsnitt. Nr 4 blev ett akutsnitt, Valde det då risken att föda vanligt ökar efter flera snitt,

  3. Oj, inte så kul med sådant besked, håller tummarna för att den lille vänder sig själv så du slipper gå igenom det. Har ingen erfarenhet av det så kan inte ge något stöd på det viset.

  4. Min bästa vän gjorde tre vändingsförsök med äldsta dottern. Frida hade vänt sig men när förlossningen väl var igång vände hon på sig ändå. Så hon kom ut med rumpan först. Men så har denna ungen varit en rörlig unge. Tävlingsgymnast på elitnivå. Hur som helst Elina kommer det gå bra. Bebben kan ff vända sig runt runt flera gånger om

  5. Då kan jag tänka mig hur Melissa är och kommer vara när hon blir äldre och hur syskonet kommer vara. Jag är nämligen själv väldigt envis 😀

  6. Så var det för oss hon låg med rumpan före och de gjorde fler vändningsförsök men hon vände sig bara tillbaka igen. För oss vart det kejsarsnitt. Det gick hur bra som helst. Man prova vända även då vid planerade snittet, men ikke då, envis redan då minsann =D. Fint du gjort om här

  7. Mina fixerade sej tidigt och la sej till rätta långt innan de behövde, så jag har inte ens funderat på saken. Lycka till!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: