Lugn söndag och planer för vecka 2

Idag har det varit en lugn söndag. Joakim fick åka själv och veckohandla vid klockan 9. Fram tills nu har jag och Melissa följt med, det har varit den gången jag lämnar vårt lilla samhälle. Men nu är det slut på det också, både pga. den nya pandemilagen och att spara på min kropp. När han kom hem och allt var uppackat så begav vi oss ut i snön. Det blev pulkaåkning och lekparkshäng med en av grannarna.

Tycker vårt hus ser ut som en riktig stuga nu när det är snö ute ❄️

Eftermiddagen gick också i ett lugnt tempo – Joakim var ute i garaget, jag vilade framför tv:n och Melissa sov i fler timmar. När jag låg där så passade jag på att kolla lite vad som händer nästa vecka och planera upp lite vad jag ska göra nästa vecka för att sysselsätta mig för att hålla igång min hjärna så den inte vittrar sönder här hemma i väntan på förlossning och med alla restriktioner. Det är inte helt lätt att komma saker att göra när man är höggravid, knappt får träffa någon och dessutom har svåra problem med foglossning. Har ingen lust att bara kolla serier/filmer hela dagarna för då skulle jag gå under, jag måste få något gjort om dagarna. Har ni några tips på vad jag kan sysselsätta mig med så är det varmt välkommet!

Mål och planer för vecka 2

 • Träna styrka 2 gånger denna vecka
 • Skriva recensioner på de tre böcker jag hunnit läsa ut det här året(påbörjade en av dem innan årsskiftet), så i veckan kommer det komma ut lite recensioner på bloggen.
 • Ta mig an några artikeljobb
 • Jobba vidare med mitt eget manus så jag kan få iväg det till en lektör snart
 • På lördag ska vi åka till Jönköping för att fira min bror som fyllde 30 i fredags, hans fru som fyller 30 i februari och deras son som fyller 1 i slutet av januari. Det blir korvgrillning utomhus efter alla restriktioner. Det blir sista gången vi åker innan förlossningen, och det blir trevligt att träffa dem en gång då det både var längesen vi träffades fysiskt och det kommer dröja länge till nästa gång.
 • På söndag är det gravidfotografering. Förra gången tog vi bilderna själva men denna gång kommer vi få hjälp av Evelina att få bilder på hela familjen. Hoppas verkligen vädret blir bra så vi kan vara ute.

Har ni några speciella planer för veckan?

Tänkte bara höra om ni sett att jag ändrat lite här på bloggen, bytt tema och har en ny header. Dock är jag inte helt nöjd eftersom inte hela visas i mobilversionen. Men det ser ändå okej ut, snyggast är den ju självklart i datorversionen. Brukar ni läsa bloggar via mobilen eller datorn?

26 thoughts on “Lugn söndag och planer för vecka 2

Add yours

 1. Vi försöker också att undvika att åka och handla med barnen….Vad roligt att ni har fått så mycket snö så ni kunde åka pulka….Vi har knappt fått någon snö…Usch då foglossning är inget roligt att ha när är du beräknad?Kan tyvärr komma med några tips

 2. Om jag hade tid skulle jag gå igenom att bilder i datorn och göra en mapp med bara favoriter och redigera dem. Det kommer typ aldrig hända 🙂

 3. Ert hus ser verkligen ut som en liten fjällstuga i snön. Här är det mannen som åker och handlar de tider som det definitivt inte är något folk i affären. Det är verkligen svårt att hitta på saker och göra när man inte får göra något. Trist men förhoppningsvis varar det inte för evigt. Bra planer du har för veckan, vill verkligen läsa dina recensioner.

  1. Visst gör det! Tycker det är så mysigt 🥰
   Nej, det är verkligen en svår tid just nu men det är bara att kämpa sig igenom det.
   Åh vad roligt att höra, en recension kommer ut senare idag 😊

 4. Jobbar, och vi har en begravning framför oss. Nu är det ju bara 20 som får gå, men man kan säga farväl vid graven efteråt. Helgen är jag ledig och ska vara ledig då också

 5. Här fick också mannen handla idag. Imorgon är det jobb för mig efter en ganska lång julledighet. Är inte helt taggad 🙂
  Mitt tips på sysselsättning är pussel! Det får verkligen tiden att springa iväg!

 6. Så skönt att ha lite planer inför veckan så att det inte bara blir att man blir sittande. Jag skulle också behöva bli lite bättre på att strukturera upp mig lite igen. Var duktig på det ett tag, men nu efter jul och nyår har jag halkat efter med det.

 7. kul att du har en hel del ideer om vad du ska göra på dagarna, det kan ju bli väldigt segt men fungerar så länge man har bra planering, jag valde att plugga under andra halvn av föräldraledigheten på distans eftersom det lätt blir segt hemma efter ett tag..

 8. Tänkte på det sist jag läste din blogg att du hade ändrat och det blev verkligen så fint tycker jag. Håller med dig att man måste ha något att göra. Det är skönt att läsa och kolla serier. Men man vill ha något att göra. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: