Första invägningen – En bra vecka

Då var det onsdag och dags för min första invägning sedan starten av min hälsoresa. Idag stannade vågen på 77,3kg vilket innebär -0,8 kg. Det är jag riktigt nöjd med!
Första veckan har gått, och då brukar motivationen vara på topp och det har den varit för min del. Jag har vidhållit min morgonrutin på vardagarna med lite styrkeövningar direkt på morgonen. Just nu är det 30 benböj, 30 rygglyft och 30 armhävningar (på knä just nu) som gäller. Det tar bara några ynka minuter men kroppen kommer igång inför dagen och det känns bra att startat dagen med lite träning för man vet aldrig hur motivationen och tiden ser ut senare under dagen.
Maten har funkat jättebra. Äter vanlig mat men försöker äta mer frukt och grönsaker. Tar små portioner och hämtar mer om det behövs. Försöker hitta lite nyttigare alternativ här och där. Det har gått bra att regga maten i appen även om det slarvas lite.
Sötsuget har jag hållit i schack med vatten, frukt och te. Perfekt att göra sig en kopp te på kvällen att sitta och smutta på i soffan. Visst har jag unnat mig någon kaka eller chokladbit under veckan, men inte varje dag! Vid fika har jag för det mesta bytt ut kakan till ett knäckebröd eller en frukt.
Träningen har mest varit promenader. Jag har kommit ut på minst en promenad per dag oavsett väder. Det blev även en powerwalk i spåret. Vår spår är inte särskilt långt men det är väldigt kuperat så nog känns det efter att gått i raskt tempo med en nästan 5 kilos bebis i bärselen. Någon direkt styrketräningspass har det inte blivit av, om man inte räknar med mina morgonövningar förstås. Det får bli en bättring av det framöver, men jag kan inte få till allt på en gång.

Så jag ger mig en klapp på axeln och säger bra gjort Elina!
Nu kör vi vidare med nästa vecka!

detkaosvikallarvardag

15 kommentarer på ”Första invägningen – En bra vecka

  1. Så roligt att det gått bra första veckan. Det peppar ju en att fortsätta ännu mer. Kul att få följa dig på den här resan.

  2. Promenader är igentligen det bästa träningen och simning , men skönt att du håller igång det hela och äter bra mat 🙂

  3. Bra jobbat!
    Promenader kan hjälpa otroligt mycket och all aktivitet är bra. Det gäller att hitta det som fungerar och hänga i.

  4. Jag tycker att det verkar som om du har en realistisk hållbar plan för din hälsa. Heja dig som tar små steg i rätt riktning och inte är allt för hård mot dig själv. Toppenbra!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Tillbaka till toppen
%d bloggare gillar detta: