Första symtomfria dagen och matsedel för vecka 13

Idag var det första dagen av mina två symtomfria dagar innan jag får börja jobba igen! Jippi, började verkligen klättra på väggarna av att bara sitta och ta det lugnt hela tiden. Jag börjar mer och mer känna mig som själv igen, vilket är väldigt skönt🙂Idag tog vi en lite längre promenad förbi återvinningsstationen och passade på att tömma vår sortering. Efter det sov Melissa typ hela förmiddagen ute medan jag kunde plocka lite inne och fixa lite med bloggen. Joakim fick nöjt hålla på ute i garaget. Efter lunch så gick vi till lekparken för att gunga lite i solen sedan vidare till Handlarn för att hämta ut ett paket som jag fått.

Så skönt att komma ut och gunga i solen☀️

På gångvägen var det även en liten fågel som var skadad, stackars liten. Den fick åka snålskjuts till gräset så att ingen skulle råka cykla över den.

Nu har jag även fått klart veckans matsedel. Vi försöker att ha en matsedel varje vecka för att underlätta vardagen med både matlagning och veckohandling. Tycker att det är så skönt att veta vad man ska laga för mat och inte behöva stå och rota i kylskåpet och frysen för att försöka komma på vad man ska laga när man är hungrig.

Matsedel vecka 13

Måndag: Lunch – Fiskgratäng som blev över från söndagens middag
Kvällsmat – Mannagrynsgröt med hallon och blåbär till. Vi fick blåbär av min farmor när hon var hos oss förra helgen, riktigt gott och uppskattat😋

Tisdag: Lunch- Kycklingklubbor, ris och skysås
Kvällsmat – Frallor. Vi kör alltid enkel kvällsmat den dagen som vi har tänkt att åka och handla

Onsdag: Lunch – Pasta och skinksås
Kvällsmat – Våfflor , det är ju våffeldagen så den är ju rätt så självklart val.

Torsdag: Lunch – Matlåda. Förhoppningsvis så har jag börjat jobba igen då så att det blir matlådor både för Joakim och mig. Antigen om det är över sedan tidigare i veckan, annars så har vi mycket matlådor i frysen som bör ätas upp (så vi kan fylla på med nytt).
Kvällsmat- Omelett

Fredag: Lunch – Matlådor även här
Kvällsmat – Köttfärspaj

Lördag: Lunch – Lax med pressad potatis och hollandaisesås
Kvällsmat – Kycklinglasange

Söndag: Lunch – Korvstroganoff med kalkonkorv
Kvällsmat – Spenatsoppa med kokta ägg

Det brukar bli att vi får kasta om maträtterna om det är så att planerna ändras. Men det är skönt att ha något att utgå ifrån.

Brukar ni skriva matsedel eller tänka ut vad ni ska äta under veckan ?

Ta hand om er💕

16 thoughts on “Första symtomfria dagen och matsedel för vecka 13

Add yours

  1. Så skönt att du mår bättre! Är ju så tråkigt att va hemma en längre period. Hoppas ni får hålla er friska nu.
    Tack för alla mattips! Behövs alltid

  2. Åh, så skönt att du mår bättre 🙂
    Vi skriver ingen matsedel här hemma även om jag tänkt många gånger att vi borde börja! Här blir det lite mer att vi äter det vi känner för varenda dag typ/det vi har hemma.

  3. Åh så skönt med en symtomfri dag! Och att få njuta av solen lite med 🙂 menyn såg med riktigt trevlig ut!

  4. Åh så skönt du snart kan återvända till jobb. Har också varit hemma länge och vill jobba men ser inte ljust ut pga lite barn på mitt jobb 😐 skönt med promenad 😍

  5. tack för att du delar din matsedel, det ger mig tips på vad vi kan hitta på här i hemmet. Periodvis är jag duktig med det där och periodvis fallerar det helt, men håller med om att det underlättar mycket att planera maten.

    1. Jag blev också lite nervös när hon och mannen gungade högt och satt på kanten på gungan. Jag vet att han aldrig skulle tappa henne med det blir ändå en lite obehagskänsla

  6. Åh vad skönt att ni är symtomfria nu! Hoppas det stannar där. Vilken matvecka! Mums! Har ni en plats till vid bordet? Sååå fina bilder! Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

Upptäck mer från Det kaos vi kallar vardag

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa