Recension “Food Pharmacy, en berättelse om tarmfloror” av Lina Nertby och Mia Clase

Denna veckans bok är lite annorlunda mot de senaste veckornas böcker eftersom det här inte är skönlitteratur. Jag fick tag i den här boken i en julklappslek julen 2018 men har inte läst den förens nu. Jag är intresserad av träning och hälsa och jag kan verkligen rekommendera att läsa boken!

I boken förklarar de på ett humoristiskt sätt hur man bör äta för magen och däremot immunsystemet ska fungera bra. De flesta av oss vet ju vid här laget att den största delen av immunsystemet sitter i just tarmarna. De går in på grönsaker och kryddor, socker, vad som innehåller mycket antioxidanter, varför detta är viktigt och FIBER! Vi äter alldeles för lite fiber i dagens samhälle. De tar även upp vad som händer när mat hettas upp till höga temperaturer, vilket inte är bra förutom för vissa grönsaker som till exempel tomat och röd paprika då de är bättre när de tillagade. De tar även upp tabuämnet bajs, det som ingen vågar prata om men som visar rätt tydligt hur våra magar mår. Det ska ta cirka 20 timmar för maten att ta sig igenom kroppen, vilket jag tror att de flesta av våra tarmar inte klarar. Jag och Joakim har tyckt att vi har ätit nyttigt hittills men efter att ha läst boken får vi tänka om ett varv till…

Det jag gillar väldigt mycket med deras bok är att de ger inte förbud. De vill hellre att man fokuserar på vad man ska och bör få i sig och inte så mycket på vad man ska utesluta. Det kommer naturligt på vägens gång. Om du äter 700 gram grönsaker varje dag så har du inte lika mycket plats för det ljusa brödet eller pizzan. De skiljer på idévärlden(hur det ska vara) och sinnesvärlden(hur man faktiskt gör). Ingen är perfekt men man kan försöka bli bättre. Ät gärna råa grönsaker i olika färger, ät mycket gröna blad, dra ner på köttet, fokusera på näring istället för bukfylla och rör på dig. Boken bjuder dessutom på recept på smoothies och mat, nästa vecka blir det att testa deras recept på linssoppa😋

Ett annat tips för den som är intresserad av hälsa och träning är att se dokumentären The Game Changers på Netflix, där pratar de om vegansk kost i förhållande till träning. Riktigt intressant!

En sak är säker iallafall jag kan inte längre fnysa och tycka min pappa är lite konstig där han står där med sitt gurkmejavatten😅

28 thoughts on “Recension “Food Pharmacy, en berättelse om tarmfloror” av Lina Nertby och Mia Clase

Add yours

  1. Jag har också en av böckerna i den serien, handlar om antiinflammatorisk mat vilket jag tror att jag borde äta….De är väldigt bra de böckerna. den där serien har jag inte sett men kanske ska ta en titt

  2. Denna har jag hört att flera har läst och ty men tyckt var bra! Jag har bara bläddrat i den på bokmässan men aldrig fastnat för att läsa den.

  3. Jag har inte läst den boken men jag har hört talas om boken och vad den handlar om. Intressant att få höra vad du tycker 🙂

  4. Tycker också om när det inte är en massa förbud utan fokuserar på annat! Annars blir förbudet hela tiden det stora & det känns som ett misslyckande när man inte följer det!

  5. Låter intressant. Kanske ska läsa den. Jag har tittat på Gamechangers. Tycke den var väldigt intressant så jag tränar mycket och äter vegetariskt. Hoppas folk som ser den ändrar inställning till vegetariskt lite 😊

    1. Den är jättebra! Vi försöker också äta en del vegetariskt. Det är en bra dokumentär som visar att man inte behöver äta kött för att få i sig tillräckligt med protein 😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d bloggare gillar detta: