Invägning och mina första delmål

Andra invägningen sedan start av min hälsoresa. Idag stannade vågen på 76,4kg. Det är 0,9kg minus från förra veckan! Nästan ett helt kilo. Det är jag otroligt nöjd med. Jag vet att man oftast går ned mer i början men hade inte räknat med den höga siffran. Samtidigt är det en så härlig bekräftelse på att det jag gör fungerar. Mer motion, sundare matval – inga förbud.

Mina första delmål

För mig är det viktigt att ha delmål för att hålla motivationen uppe. Det blir någonting att sträva emot, något som är mätbart istället för “bli starkare”.

Under 70 kg – mitt första mål när det gäller vikten. Planen är att nå under 70 strecket till vecka 30. Det är ett genomsnitt på cirka 0,4 kg i veckan och det tänker jag klara!

Klara att springa ett varv i spåret – så fort jag varit på efterkontrollen efter förlossningen så blir det att börja med löpträningen igen. Jag räknar med att konditionen kommer vara urkass så jag börjar med ett enkelt mål. Springa ett helt varv i spåret utan att stanna, och sedan får jag jobba vidare därifrån.

10 armhävningar på tå – varje vardagsmorgon gör jag armhävningar, i nuläget är det på knä. Men allt eftersom min styrka ökar och vikten sjunker så kommer jag gå över till att göra dem på tå. Jag börjar närma mig men känner att jag inte riktig är där ännu.

Vad har du för mål med din hälsa just nu?

15 thoughts on “Invägning och mina första delmål

Add yours

  1. Att sätta delmål är jättebra tycker jag. Det måste jag också göra för att det ska kännas genomförbart. Dock sätter jag inte tid när målen ska vara nådda, men kör 5kgs mål. Så varje gång jag går ner 5kg är det en milstolpe eller vad man ska säga.. Jag har 0.5kg kvar till en stor milstolpe och jag hoppas den kommer nås nästa vägning =) Grymma vi är.. Fortsätt så!

  2. Hoppas att du skyndar långsamt efter förlossningen så du inte får några bakslag. Jag vill också klara armhävningar på tå. Snart ska jag med vara där.

  3. Så härligt att det går åt rätt håll med dina mål! Jag tycker att det är jätteviktigt att sätta delmål, för annars finns det risk att resan mot målet blir övermäktig. Så är det viktigt att fira sina framgångar på något sätt också😊

  4. Bra jobbat och härligt att du gått ner 1 kg och det brukar ju vara rimligt att man går ner 0,5 till 1 kg i veckan så ditt mål borde inte vara några problem. =D

  5. Känns som rimliga mål då du tänker långsiktigt.
    Viktigt att tänka på att ju mer du tränar desto mindre kommer du att gå ner i vikt för att du får muskler i stället, men vem klagar på det 😉 Du är grym. Kämpa på! Helt säker på att du kommer nå dina mål.

  6. Delmål är något som jag alltid trott på. Allt för ofta sätter många stora mål och missar att det är en resa till man ev är där. Heja dig du kommer fixa målen galant

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Powered by WordPress.com.

Up ↑

%d